دکتر نیل برنارد: “برای درمان و جلوگیری از سرطان، از مصرف هر نوع گوشتی پرهیز کنید”، (قسمت دوم)

 دکتر برنارد، رئیس  پروژه سرطان است، یک سازمان غیر انتفاعی در آمریکا که با ارائه اطلاعات و تحقیقات در مورد تغذیه، به پیشگیری از سرطان کمک میکند. این پروژه از زمان بنا شدن در سال ۲۰۰۴، در جهت ترویج رژیم وگان به عنوان درمان سرطان تلاش میکند. پروژه سرطان، وابسته به “کمیته پزشکان طب مسئولانه” است، گروهی که در سال ۱۹۸۵ توسط دکتر بارنارد بنا شده است، این کمیته فعالانه، در افزایش آگاهی در مورد فواید رژیم گیاهی، تلاش میکند و این کار را با پروژه هایی نظیر برنامۀ ۲۱روزه برای آغاز رژیم وگان، انجام میدهد و در جهت بهبود تغذیه عموم، رهنمودهایی ارائه میدهد.

مطالب زیر، بخش پایانی از برنامۀ دکتر برنارد با نام “چطور غذاها به جنگ سرطان میروند” و بخشهایی از “نیرومند شدن با غذاهای کم چربی”، دو فصل از دی وی دی “تغذیه درست برای درمان سرطان” است:

 

وقتی محققین سرطان روده، سرطان نیمه دوم مسیر گوارشی را مطالعه میکنند، یکی از بزرگترین عوامل که بنظر میرسد نقشی مهمی داشته باشد، مصرف  گوشت است و بویژه  وقتی گوشت کباب شود، وقتی که در دمای بالا پخته شود.

دلیل این چیست؟ ماده ای در گوشت کباب شده به نام اچ.سی.آ موجود است. احتمالا شما اسم این ماده را نشنیده اید، مخفف “آمینهای هتروسایكلیك” است. ولی “آمینهای هتروسایكلیك” اچ.سی.آ، مواد شیمیایی سرطان زا هستند. تحقیقات بسیاری نشان داده است که هرچه این مواد در غذایی که میخوریم، بیشتر باشند، خطر سرطان در ما بیشتر است.

 

 

 

“آمینهای هتروسایكلیك” از کجا می آیند؟

میتوانید به هر رستورانی بروید، و اگر مرغ کباب شده، ساندویچ مرغ کباب شده، سالاد مرغ کباب شده، یا هر غذای دیگر با مرغ کباب شده با خطوط کباب شده روی آن سفارش داده اید، آنرا به آزمایشگاه بفرستید. سپس به شما میگویند اچ.سی.آ در آن موجود است. “آمینهای هتروسایكلیك”. اینها سرطان زا هستند. و آنها از گرم گردن گوشت در دمای بسیار بالا ایجاد میشوند.

در گوشت ماده ای است به نام “کریتین“، اینها  آمینو اسیدهای دیگری هستند، در واقع قند هستند، و حاوی چربی طبیعی هم هستند. وقتی گوشت در دمای بالا داغ میشود و به مدت زیادی برای پختن در این دما میماند، آنوقت است که این مواد سرطان زا ایجاد میشوند و متاسفانه، مردم سعی میکنند سالم باشند، نمیخواهند مرغ سرخ شده بخورند، پس مرغ کباب شده میخورند و در این مرغها مواد سرطان زا موجود است و مقدار زیادی از این مواد سرطان زا را جذب میکنیم.

اگر یک همبرگر را برداریم و آنرا کباب کنیم، چه اتفاقی  می افتد؟ خب، مواد سرطان زا در آن ایجاد میشوند. اگر شما سینه مرغ را کباب کنید، همانطور مواد سرطان زا در آن ایجاد میشوند، زیرا که ماهیچه های حیوان با حرارت زیاد این مواد را تولید میکنند.

 

 

 اگر یک برگر گیاهی را کباب کنیم چه اتفاقی می افتد؟

 

گرم میشود. فقط همین. در آن ماهیچۀ حیوانی نیست، در نتیجه، این مواد سرطان زا در آن ایجاد نمیشوند. حالا مهم است بگویم که همه غذاها برای شما بد نیستند. چیزهای بسیاری هستند که برای شما خوب هستند.

در مورد بتاكاروتن میدانید؟ بتاكاروتن چه رنگی است؟ نارنجی و در چه مواد غذایی است؟ هویج. 

در هویج، طالبی، کدوتنبل. حالا، این ماده نارنجی است که گیاه را حفاظت میکند. این ماده شما را از ‘رادیکالهای  آزاد’ حفاظت میکند. ‘رادیکالهای آزاد’ مواد شیمیایی  هستند که باعث سرطان میشوند. این شما را نیز حفاظت میکند. و نام ماده هم خانواده آن “لایسوپین” میباشد. “لایسوپین” در گوجه فرنگی یافت میشود. در تربچه ها هم هست و از بتاكاروتن نیز آنتی آکسیدان قویتری هست.

 

غذایی که میخورم باید چه باشد؟

 

چهار گروه جدید غذایی” وجود دارد. این چهار گروه جدید غذایی عبارتند از: غلات، سبزیجات، میوجات، و گروه لوبیاها. یا اینکه شما آنها را حبوبات مینامید – لوبیاها، نخود و عدس.

اینها مواد غذایی ما هستند، و در میز غذای من، احتمالا صبح یک کاسه جوی دوسر میخورم، با دارچین و کشمش یا شاید نصف طالبی. کمی تُست گندم سیاه، بدون کره!

برای ناهار، فرض کنید در رستوران فست فود هستم. غذای چرب، تاکو با پنیر چرب سفارش ندهید؛ بجای آن بوریتوی لوبیا یا چیزی شبیه آن سفارش دهید. بجای همبرگر، برگر گیاهی بگیرید. سبزیجات زیادی بخورید.

برای شام، فرض کنید در یک رستوران ایتالیایی هستیم، شما سس گوشتی روی پاستای خود سفارش ندهید و “آلفردو” هم سفارش ندهید. میتوانید پاستا با سس مارینارا را سفارش دهید، و همه دکترها شما را تحسین خواهند کرد، تماما در غذای شما “لایسوپین” بعلاوه سبزیجات دیگر وجود دارد.

 

 

این رژیم دردآوری نیست، مسلما این رژیم سالمتری است! و اگر شما هر روز این رژیم را ادامه دهید، چه میشود؟ افراد گیاه خوار ۴۰ در صد از افراد دیگر، خطر سرطان کمتری دارند. گیاهخواران بی دقت هستند که سیب زمینی سرخ کرده میخورند. اگر شما سیب زمینی سرخ کرده را کنار بگذارید و غذایی با فیبر بیشتر و سبزیجات و میوجات زیاد بخورید، سلامتی بهتری خواهید داشت. خبر خوب دیگری اینکه میزان کلسترول شما پایین خواهد آمد.

وقتی شخصی چنین رژیم غذایی گیاهی داشته باشد، تقریبا بطور متوسط نیم کیلو در هر هفته وزن کم میکند، نگران نباشید، اگر شما وزن مناسبی دارید، آنقدر وزن کم نخواهید کرد ولی اگر وزن اضافی دارید، اصولا وزن کم خواهید کرد.

اگر بیماری قلبی، انسداد شاهرگ داشته باشید، با این رژیم انسداد از بین میرود، و شاهرگها شروع به باز شدن میکنند. سطح انرژی شما نیز بهبود می یابد. گوارش غذا بهتر میشود.

اگر دیابت داشته باشید، قند خونتان پایین می آید.

اگر فشار خون بالا دارید، معمولا پایین می آید. و گاهی اوقات افرادی که کمی آرتروز دارند، آن هم بهتر میشود.

اگر میگرن داشته باشند، آن هم بهتر خواهد شد. دلیل این چیست؟ این در همه مورد ها اتفاق نمی افتد، ولی گاهی اوقات اتفاق می افتد. این بدلیل این است که غذاهایی هستند که این عوارض را آغاز میکنند، و با حذف این غذاها بدن شخص شروع به بهبودی میکند.

 

پس اجازه دهید شما را تشویق کنم تا همگی بخشی از این تیم باشید. در ابتدا، چند دستور غذای جدید را امتحان کنید، لازم نیست تعهد دراز مدت داشته باشید. فقط غذاهای جدید را امتحان کنید و ببینید چی دوست دارید، و وقتی آماده هستید در عرض سه هفته بتدریج ۱۰۰% رژیم خود را به رژِیم غذایی گیاهی تغییر دهید. با سرعت جلو بروید، برای سه هفته، تمام غذاهایی را که درست میکنید، سعی کنید واقعا غذاهای سالمی باشند. زیرا شما میدانید این حقیقت دارد.

اگر شما روز دوشنبه یک غذای سالم بخورید، و بعد مثلا روز پنج شنبه یک غذای سالم بخورید، و شاید چهارشنبه بعد هم یک غذای سالم دیگر، آیا فکر میکنید شما از این رژیم بهره ای می گیرید؟ نه. و آیا سلیقه غذایی شما تغییر پیدا خواهد کرد؟ نه.

ولی فرض کنیم هر روز، تمام غذاهایتان سالم هستند. حتی برای مدتی کوتاه، می بینید که در حقیقت سلیقه غذایی شما تغییر پیدا خواهد کرد. بدن شما احساس دیگری خواهد داشت و این یک فرصت خوبیست که رژیم تان را تغییر دهید. پس آنرا امتحان کنید، و اگر خواستید، میتوانید از این غذاها استفاده کنید.

 

 شدیدا توصیه میکنم از گوشت پرهیز کنید.

 

اگر مایلید، در مدت تغییر رژیمتان به سوی غذاهای ساده تر، برگر گیاهی و یا سوسیس گیاهی (تهیه شده از سویا) بخورید، اشکال ندارد. این چنین تغذیه ای از میوه ها و سبزیجات، نیروی واقعا قدرتمندی برای سلامت میباشد.

وقتی محققین در جستجوی بهترین روش جلوگیری از سرطان بوده اند، یکی از موضوع هایی که روی آن تمرکز دارند، اینست که در نقاط مختلف جهان، مردم چه غذاهایی میخورند و چگونه میزان سرطان، گاهی اوقات از یک کشور تا کشوری دیگر بطرز فاحشی تفاوت دارد و یکی از اولین مقایسه هایی که به اصطلاح نتیجه داد، مقایسه بین کشورهای آسیایی و کشورهای غربی بود.

 

در ژاپن، خطر آنکه یک زن سرطان بگیرد، در مقایسه با کشورهای غربی، اصولا بسیار پایین بوده است. و برای زنانی  که سرطان میگیرند، میزان آنهایی که زنده میمانند بالاتر است، مجددا در مقایسه با کشورهای غربی. احتمالا این بدلیل اینست که در کشورهایی آسیایی زنان اغلب لاغرتر هستند، ولی در عین حال به رژیم غذایی آنها نیز ربط دارد. در رژیم غذایی سنتی آسیایی ها میزان چربی بسیار کمتر است. غذای اصلی برنج است، رشته فرنگی، مقدار زیادی سبزیجات، غذاهای پرچربی خیلی کم دارند و بنظر میرسد این فرق زیادی ایجاد کند. ولی همه چربی ها مانند چربی حیوانی نیستند، مانند چربی های اشباع شده که به نظر میرسد بخش عمده ای از مشکل باشند. ولی، همه چیز دارد تغییر میکند. لازم نیست فقط به عنوان مثال ژاپن و آمریکای شمالی را مقایسه کنید. میتوانید در ژاپن باشید و غذای بد به شما برسد! کلی رستوران های فست فود هستند و رژیم غذایی گوشتی، و غربی شدن غذاهای آنها تغییری بزرگی ایجاد میکند و همین که این تغییرات ایجاد میشوند، شاهد تفاوتهای قابل ملاحظه ای هستیم. 

 

بویژه برای دو نوع سرطان، سرطان سیستم گوارشی، مخصوصا سرطان روده و همچنین سرطان های مربوط به هورمون. در مردها، سرطان  پروستات هست، در زنان بویژه سرطان سینه و سرطان رحم هست.

 

دلیل آن اینست که وقتی یک زن یک رژیم پر چربی و با فیبر پایین دارد، هورمونهای او تغییر پیدا میکنند. استروژن بیشتری در خون آنها جریان می یابد، و آن باعث رشد سرطان میشود. در مردها، اگر رژیم غذایی با فیبر کم و چربی زیاد داشته باشند، میزان هورمون تستسترون آنها بالا میرود. این باعث مردانگی بیشتر آنها نمیشود، کاری که میکند اینست که احتمالا ایجاد سرطان را افزایش میدهد. فرق آن بسیار زیاد است!  

 

یک تحقیق در مورد زنان ژاپنی، زنانی را که ثروتمند بودند و  خیلی زود رژیم غذایی پر گوشت و پر چرب را شروع کرده بودند را با زنان کم بضاعت که رژیم غذایی سنتی مانند برنج و  رشته فرنگی داشتند مقایسه کرد. اختلاف میزان سرطان سینه، در این دو گروه ۹۰۰% بود. زنانی که رژیم غذای غربی داشتند، در مقایسه با زنان دیگر، ۹ برابر احتمال گرفتن سرطان بیشتری داشتند. حالا، این تفاوت حتی بعد از تشخیص سرطان در فرد نیز مهم است.

 

اگر زنی سرطان سینه دارد؛ اگر چربی بیشتری در رژیمش داشته باشد، تحقیقات متعددی نشان داده اند که احتمال آنکه زنده بماند کمتر است، و بعد از معالجه، احتمال برگشتن سرطان نیز بیشتر است. 

یک تحقیق هم در دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو  (آمریکا) انجام شد. کاری که کردند، تحقیق روی معالجه نبود، فقط زنانی را که معالجه شده بودند، جدا جدا مطالعه میکردند. حدود ۹۰۰ نفر زن بودند و آنها میزان چربی غذایشان را پیگیری کردند، و سپس اینرا به مدت ۱۲ سال ادامه دادند. یافته های آنها شگفت آور بود. احتمال مرگ این زنان در هر زمان، در ازای هر هزار گرم چربی که در ماه مصرف میکردند، ۴۰% افزایش می یافت. معنی این چیست؟ اگر من رژیم معمولی گوشتی را در نظر بگیرم، و تمام چربی این رژیم را جمع بزنم،  هر روز، برای یک ماه، و آنرا با یک رژیم گیاهخواری مقایسه کنم که اصلا چربی حیوانی ندارد، و اگر مقدار  چربی گیاهی را پایین نگاه دارم، تفاوت این دو رژیم بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ گرم چربی در ماه میشود. این رژیم برای آن ۴۰ تا ۶۰ درصد اختلاف احتمال مرگ از سرطان عالیست، چه شما زنده بمانید یا نه.

 

 

بنابراین، رژیم غذایی فرق زیادی دارد. حالا در مردان، همین داستان صحت دارد. اگر یک مرد مقدار چربی غذای  خود را کم کند، و مقدار فیبر غذایش را افزایش دهد، خب، سطح تستوسترون او کمی پایین خواهد آمد. هنوز به اندازه کافی تستوسترون دارد، ولی میزان زیاد آن که باعث سرطان میشود، دیگر نیست.

 

حالا، بسیاری از افراد از این موضوع آگاه هستند. فکر میکنند، “خب، من غذاهای چرب را کم میکنم. به جای گوشت گاو، گوشت مرغ و ماهی میخورم.” حتما اینطور صحبتها را شنیده اید.

 

 

خبر بدی برای شما دارم:

کم چربی ترین گوشت گاو نسبت به درصد کالری آن، حدود ۲۹% چربی دارد، که متخصصین تغذیه به آن اهمیت میدهند. کم چربی ترین گوشت مرغ  کمتر از این است، حدود ۲۳ درصد چربی دارد. حالا، ماهی ها متفاوتند، بعضی ها کمتر، بعضی ها بیشترند، بعضی ها خیلی بیشتر هستند. ماهی قزل آلای چینوک ۵۰ درصد و یا حتی بیشتر چربی دارد،

ولی بروکلی ۸ درصد، لوبیا حدود ۴ درصد، برنج بین ۱ تا ۵ درصد (بستگی به نوع شان) چربی دارند. سیب زمینی یک درصد چربی دارد، تا آنکه از اجاق بیرون آید و سپس روی آن کره و سس خامه و “چیز دودلز” و  “باک-او-بیتز” بگذاریم، و ناگهان میزان چربی آن بالا میرود. میوه ها و سبزیجات غذاهایی هستند که چربی بسیار کمی دارند، فیبر بالایی دارند و به شما کمک خواهند کرد. آیا فرقی در سلامت شما میکنند؟ قطعا فرق میکنند. 

 

دی وی دی های  “تغذیه مناسب برای درمان سرطان” و کتاب الکترونیکی “راهنمای درمان سرطان” به طور رایگان در همین سایت برای دانلود در دسترس هستند. 

www.CancerProject.org

http://www.cancerproject.org/diet_cancer/index.php

http://www.cancerproject.org/webcasts/index.php

http://www.cancerproject.org/ask/index.php

http://www.cancerproject.org/symposium2006/seminars/barnard.php

http://www.worldcancercampaign.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=807

 

ارسال به داغ کن - کلوب دات کام

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *