“قایق پلاستیکی” خورشیدی به بندرگاه در استرالیا باز میگردد.

این قایق بادبانی ۱۸ متری، به نام “پلاستیکی” که از ۱۲۵۰۰ بطری پلاستیکی دور ریخته شده درست شده و دارای صفحات خورشیدی میباشد، روز دوشنبه، پس از سفری ۴ ماهه که از سانفرانسیسکو، آمریکا آغاز شده بود، به سیدنی استرالیا رسید.

سرپرست این سفر، جناب آقای دیوید دروتشیلد که از طرفداران محیط زیست از گزارش سال ۲۰۰۶ سازمان ملل در مورد خطرات پلاستیک برای دریاهای جهان الهام گرفته، چرا که در این گزارش بیان شده در هر مایل مربع از اقیانوسها ۴۶ هزار عدد ضایعات پلاستیکی شناور است.

آقای دروتشیلد و  ۵ نفر از خدمه کشتی، در این سفر دریایی ۱۵ هزار کیلومتری، با طوفان و دیگر چالشهای  دریایی نیز مواجه بودند. آنها همچنین بطور مستقیم شاهد بودند که در منطقه ای در شمال اقیانوس آرام که ۳٫۵ میلیون تن پلاستیک دور ریخته شده در یک جریان جمع شده اند و بصورت انبوه بزرگ و چرخانی از پلاستیک در آمده که به بزرگی تگزاس آمریکا میباشد…

رئیس سیاسی صندوق حیات وحش جهانی، در بخش گونه های دریایی، لیدیا گیبسون، با بیان این که این پلاستیکها تهدیدی جدی برای زندگی جانداران دریایی اند، افزود: “حیوانات دریایی معمولاً  زباله های پلاستیکی را به جای غذا می خورند. مقدار زیادی از مواد پلاستیکی، بویژه کیسه های پلاستیکی، در مجراهای تنفسی و شکم بسیاری از موجودات دریایی از جمله نهنگها، دلفین ها، فوک ها، ماکاروها و لاکپشت ها پیدا شده است.

حلقه های پلاستیکی که در اطراف بسته بندی های بطریها و  شیشه ها قرار دارد نیز میتواند به جانداران دریایی آسیب رساند. “یک نمونه از اثرات وحشتناک و غیر قابل تصور این ضایعات پلاستیکی، مرگ یک نهنگ نایاب از نژاد “برید”، به طول ۸ متر، در ساحل استرالیا به خاطر وجود ۶ متر مربع پلاستیک در شکمش بود که شامل کیسه های فروشگاه ها، بسته بندی های غذایی، ۳ ورقه بزرگ پلاستیکی و تکه هایی از کیسه های زباله میشد.

این قایق به مدت یک ماه در موزه دریایی ملی استرالیا به نمایش در می آید، جایی که خدمه آن برای افزایش آگاهی در مورد روند رو به افزایش اثرات ضایعات پلاستیکی در اقیانوس، به صحبت با عموم مردم می پردازند.

آقای دروتشیلد گفت: “این طرح به منظور ایجاد یک نمایشگاه جهانی از اقیانوس های جهان است تا نه تنها مشکلات ناشی از ضایعات پلاستیکی را نشان دهیم، بلکه در واقع در مورد حفاظت و ارزیابی مجدد اقیانوسها، ارزشمند ترین  اکوسیستم ما سخن بگوییم.”

بسیاری از گونه های دریایی رنج کشیده اند، کم شده اند، یا کاملاً از بین رفته اند، به علت رفتار بی مبالات دیگران. نشت نفت و آشغال و از این قبیل چیزها، به محیط زیست آسیب میرساند و حیوانات بسیاری را می کشد. لذا پیشنهاد میکنیم که برای حفاظت از دریا و آب که منبع حیات ما و نیز محافظ ما از جنبه ایجاد تعادل در اکوسیستم  و حفظ تعادل سیاره ای و بقای زندگی ما است، قوانین سخت تری اجرا گردند. 

از تمام جهات به ما هشدار داده میشود. زمان آن رسیده که اکنون بازگردیم به ذات بامحبت اصلی مان. محبت خود را با احترام به تمام موجودات، در عمل نشان دهیم. یعنی اینکه: در درجۀ اول گیاهخوار باشید، از تمام محصولات حیوانی خودداری کنید سپس  از انرژی زیست پایدار استفاده کنید مانند انرژی خورشیدی و بادی و مصرف مواد پلاستیکی را کاهش دهید، حافظ محیط زیست باشید.

 

http://www.abc.net.au/lateline/content/2010/s2964923.htm

http://www.cnn.com/2010/TECH/innovation/07/25/plastiki.australia/index.html

http://abcnews.go.com/WN/plastiki-boat-made-recycled-bottles-completes-pacific-ocean/story?id=11251172&page=2

http://green.blogs.nytimes.com/2010/07/26/plastiki-ends-an-8300-mile-voyage/

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *