به مناسبت روز جهانی محیط زیست، همایش “پاسداشت روز جهانی محیط زیست” با همکاری مركز اطلاعات همگاني سازمان ملل متحد، موسسه توسعه پايدار هرمد، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و کانون انسان پاک زمین پاک در روز سه شنبه 16 خرداد 1391 در فرهنگسرای ابن سینا برگزار گردید. در این همایش ابتدا مستند کوتاهی با عنوان: “مستند “خنک کردن سیاره، سریعترین و موثرترین راه حل ها“ پخش گردید. این فیلم به معزل دامداری های صنعتی و تولید گاز متان توسط آن ها، و برگزیدن روش گیاهخواری، به عنوان سریع ترین و مؤثرترین راه برای کاهش گرمایش جهانی می پردازد.
برای تماشای این مستند لطفا اینجا کلیک نمائید.
پس از آن، جناب آقای محمد رجایی مقدم سرپرست مرکز اطلاعات همگانی سازمان ملل متحد، پیام دبیر کل سازمان ملل را به مناسبت روز جهانی محیط زیست ایراد فرمودند.
سخنران بعدی، جناب آقای دکتر شجاع الدین فرخی، دکترای آناتومی، که شخصاً خام گیاهخوار بوده و سال ها در این زمینه پژوهش کرده اند، بودند. ایشان، طی سخنرانی خود، به این مطلب اشاره نمودند، که انسان از بدو خلقت، گیاهخوار بوده و برای همین، هنوز در بدن انسان، آنزیم های هضم گوشت، وجود ندارد، و به همین دلیل است، که خوردن گوشت، منجر به انواع سرطان می گردد. ایشان همچنین گفتند که انسان می تواند بدون غذا و تنها با آب زندگی کند، اما اگر تنها به مدت 25 روز، فقط گوشت و آب بخورد، پس از این مدت، قطعاً می میرد!
برای تماشا و دانلود فیلم سخنرانی دکتر شجاع الدین فرخی در فرهنگسرای ابن سینا کلیک نمائید.
همچنین، جناب آقای مهندس محمد درویش کارشناس ارشد محیط زیست و عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، با پخش فیلمی بسیار تکان دهنده، از اتفاقاتی که در چندین سال اخیر در کشور رخ داده است، از جمله نشست زمین، تخریب جنگل ها و مراتع، و نیز از بین رفتن زمین های زراعتی به خاطر ساخت و ساز سدها، سخن گفتند. ایشان همچنین یادآوری نمودند که اعلام شاخص جهانی عملکرد زیستمحیطی سال 2012 که اخیرا از سوی دانشگاه ییل منتشر شد نشان داد که شاخص عملکردی محیط زیست ایران از میان 132 کشور جهان در مقام 114 جهان قرار گرفته است! این در حالی است که کشور ما در سال 2010 در مقام 78 جهان و در سال 2008 میلادی در رتبه 67 جهان قرار داشته است.
برای دانلود پاورپوینت سخنرانی ایشان اینجا کلیک نمائید.
برای تماشا و دانلود فیلم سخنرانی مهندس محمد درویش در فرهنگسرای ابن سینا کلیک نمائید.
آخرین برنامه ی همایش، پخش مستندی بود، از آقای محمد حسن ابراهیمی. با این یادآوری که در دهه ای به سر می بریم که از سال 2011 تا 2020 از سوی سازمان ملل متحد “دهه ی تنوع زیستی ملل متحد” نام گذاشته شده تا توجه جهانیان به تلاش برای حفاظت از ذخایر ژنتیکی جهان جلب شود. در این فیلم که پژوهشی بود از دانشجویان واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، به گونه گونی موجودات در این کره ی مسکونی پرداخته شده بود.
در انتهای همایش، از حضار، با سیب پذیرایی گردید.
امیدواریم تا هرچه بیشتر شاهد برپایی چنین همایش هایی در راستای حفظ محیط زیستمان باشیم و با همکاری یکدیگر بتوانیم آگاهی زیست محیطی را در جامعه بالا برده و از محیط زیستی سالم بهره مند گردیم.
عکاس : خانم صدف کاظمی
{AdmirorGallery}mohitezist-91{/AdmirorGallery}