90 درصد از صخره های مرجانی در کویت و فیلیپین از بین رفته اند.

بررسی فراگیری که اخیراً توسط “تیم غواصی کویت” در امتداد ۸۰ کیلومتری خط ساحلی خلیج فارس در امارات متحده ی عربی به انجام رسید دریافت که % ۹۰  از صخره ها در آبهای ساحلی امارات تحت تاثیر  سفید شدن قرار گرفته اند.

 

علت سفید شدن صخره های مرجانی چیست؟

 

مشخص شده این وضعیت  که در اثر از دست دادن رنگ روشن جلبکها و به جا ماندن اسکلت سفید پدید می آید با دماهای بالاتر تشدید می شود و خاطر نشان شده که امسال دمای آبهای این منطقه تا ۳۵ درجه سانتیگراد  افزایش یافته.

 

و دلیل مهم دیگر بخاطر صید ماهی است، و میزان صید ماهی در دنیا سرسام آور است. دانشمندان بیان کرده اند که یک سوم صید ماهی های دریا در سراسر دنیا صرف غذای دام می شود و این امر مشکل بالقوه ای را برای اکوسیستم های دریایی به وجود آورده است و سبب از بین رفتن تعادل اقیانوس ها و ایجاد نواحی مردۀ اقیانوسی شده است.

 

کاپیتان تیم غواصی، “ولید الفدحل” گفت که او و اعضای تیمش در کمپین های ارتقای آگاهی شرکت دارند و همچنین خواستار کمک مقامات برای توقف صدمات بیشتر هستند.

مطالعه مشابهی که تابستان امسال در فیلیپین به انجام رسید به سفید شدن گستردۀ مرجانهای آنجا پی برد که سبب نابودی % ۹۵ از آنها شده. این وخیم ترین مورد از سفید شدن صخره های مرجانی در تاریخ فیلیپین است که از فاجعه ی سال ۱۹۹۸ که گرمترین سال به ثبت رسیده  تاکنون می باشد، پیشی می گیرد.

 

“توماس گرو” رئیس  “ائتلاف صخره های  مرجانی جهان”، موسسۀ غیر دولتی مستقر در  ماساچوست، آمریکا،  گفت که صخره های سراسر دنیا متحمل ضایعات عظیم مشابهی شده اند و اظهار داشت: “قطعاً امسال  گرمترین سال تاریخ است. این ناشی از گرمایش جهانی است.” او در ادامه افزود احتمالاً صخره های مرجانی در بحرین، قطر و دیگر کشورهای شیخ نشین و همچنین ایران همگی متحمل تغییر مشابهی شده اند اما هنوز خبر آن گزارش نشده.                

 

صخره های مرجانی حامی زندگیهای ما در دریا است. آنها هم اکنون در معرض خطر هستند.  

 

وقتی که ما  صید ماهی ها از دریا را متوقف کنیم، آنها فرصتی می یابند تا تعادل اقیانوس ها را ترمیم کنند.

 

ما بی نهایت به ماهی در دریا نیاز داریم تا اقیانوس را متعادل کند، در غیر این صورت  زندگی ما به خطر می افتد.  

دانشمندان همچنین متوجه شده اند که وقتی اقیانوس مجدداً سالم شود حتی تپه های مرجانی مرده خودشان را احیا خواهند کرد. اما برای اینکه شاهد بهبودی طبیعت باشیم، نباید اجازه دهیم روش فعلی زندگی مان ادامه یابد.  راه حل وگان سریعترین و مؤثرترین است.    

 

http://www.english.globalarabnetwork.com/201009197300/Science-Health/kuwait-losses-90-of-corals-reefs-in-the-arab-gulf.html

http://news.mongabay.com/2010/0923-fidenci_coralbleach.html

http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/3353985/One-third-of-fish-caught-worldwide-used-as-animal-feed.html

http://e360.yale.edu/content/feature.msp?id=2112

http://www.thenational.ae/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100922/FOREIGN/709219863/1140

 

ارسال به داغ کن - کلوب دات کام

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *