21 tir 2

توزيع 10 هزار كيسه قابل بازيافت درميادين ميوه و تره بار جنوب تهران





21 tir 2


همزمان با روز بدون نايلكس، 10 هزار كيسه قابل بازيافت از سوي شهرداري منطقه 20 در فروشگاه شهروند و ميادين ميوه و تره بار اين منطقه توزيع شد.

به گزارش پرتال داخلی شهرداری تهران، عظيم بابائي شهردار منطقه 20، با اشاره به اين خبر گفت: همزمان با روز بدون نايلكس، 10 هزار كيسه پارچه اي و نايلون قابل بازيافت در ميادين ميوه و تره بار و فروشگاه شهروند اين منطقه توزيع شد.

بابائي فرهنگ سازي و جلب مشاركت شهروندان را از مهمترين اهداف اين اقدام برشمرد و خاطرنشان كرد: آموزش هاي گروهي، اجراي نمايش هاي خياباني،‌ توزيع بروشور و ارسال پيامك هاي مرتبط از جمله برنامه هايي است كه همزمان با روز بدون نايلكس در اماكن پرتردد اين منطقه انجام شد.

 

برپايه اين گزارش همزمان با روز بدون نايلكس با مشاركت اداره آموزش هاي شهروندي و اداره بازيافت شهرداري منطقه 20 برنامه هاي متنوعي در ميادين ميوه و تره بار سطح منطقه به منظور آموزش و جلب مشاركت شهروندان براي ترويج فرهنگ استفاده كمتر از كيسه پلاستيكي برگزار شد.
گفتني است هدف از نامگذاري روز 21 تيرماه به نام روز بدون نايلكس ارتقاي سطح آگاهي شهروندان در زمينه مضرات بهداشتي و محيط زيستي استفاده از كيسه هاي پلاستيكي بوده و اين در حالي است كه فرهنگ سازي و هشدار نسبت به مضرات ظروف پلاستيكي يك بار مصرف پليمري، موجب ترغيب شهروندان به استفاده از روش هاي جايگزين نظير استفاده از سبد خريد كالا، كيسه هاي پارچه اي وظروف ساخته شده از الياف گياهي مي شود.

21 tir 3

محمد‌هادي حيدرزاده رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار با اشاره به اينكه زباله‌هاي پلاستيكي هم اكنون يكي از معضلات جدي كلانشهرها ي دنيا از جمله تهران به حساب مي‌آيد، گفت: به علت توليد انبوه و ارزاني كيسه پلاستيكي متاسفانه ميزان استفاده از آن در شهر بسيار افزايش پيدا كرده است. آمار نشان مي دهد كه كشور ما به علت اينكه توليد كننده پتروشيمي است جز كشورهاي پر مصرف دنيا از لحاظ كيسه‌هاي پلاستيكي به شمار مي آيد. ميزان پلاستيك توليدي در ايران 177 هزار تن است كه معادل 500 تن در روز است و شايد تغيير ذائقه خريد مردم دليلي بر افزايش توليد كيسه‌هاي پلاستيكي باشد كه به نوعي سيستم خريد زنبيلي به خريد بسته بندي تغيير شكل داده است.

21 tir 4

براساس آمارهاي ارائه شده هر فرد تهراني به طور متوسط روزانه سه پلاستیک وارد چرخه محیط‌زیست می‌کند كه امروزه بعنوان يكي از مشکلات زيست‌محيطي شهرهاي كشور ما به‌شمار مي‌روند.
‌بالا بودن سرانه مصرف ظروف پلاستیکی در ايران باعث شده تا نام کشورمان نیز در بین 10کشور نخست پرمصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مشاهده شود. در ايران 10/28 درصد از پسماند شهري را پلاستيك‌ها تشكيل مي‌دهند.

21 tir, 1

21 tir
با مصرف نکردن یک کیسه پلاستیکی در هفته در هر خانواده ایرانی می‌توان از مصرف حدود 816 میلیون کیسه پلاستیکی در سال جلوگيري نمود.

در بسياري از كشورها مانند كاناد، امارات متحده، انگليس، قوانين تشويقي و تنبيهي در زمينه مصرف كيسه پلاستيكي اعمال شده است مانند اخذ ماليات هزينه كيسه پلاستيكي از مصرف كننده كه به عنوان سياست‌هاي تنبيهي اعمال مي شود و سياست‌هاي تشويقي مانند معافيت‌هاي مالياتي از فروشندگاني كه كيسه‌هاي پلاستيكي را حذف مي‌کنند.

پس از نظر سنجی از میزان رغبت شهروندان در مورد نوع کیسه مصرفی، کیسه های پلاستیکی و همچنین پاکت های مقوایی مشخص شد که شهروندان نیز نسبت به مصرف پاکت های جايگزين علاقه بیشتری را دارند.

از شهرداری تهران برای نام گذاری روز 21 تیرماه بعنوان روز بدون پلاستیک و آموزش به مردم در خصوص استفاده از کیسه های قابل بازیافت و اثرات مخرب پلاستیک بر محیط زیستمان، کمال تشکر را داریم و امیدواریم تا با تلاش این عزیزان و مردم خوبمان در تمامی روزها، از جایگزین های زیست پایدار برای پلاستیک استفاده نمائیم.

منبع : اینترانت داخلی شهرداری :

http://www.tehran.iri/

http://khabarfarsi.com/ext/2928010
http://recyclenet.blogfa.com/post-505.aspx


Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *