طبق مشاهدات یخچالهای طبیعی آرژانتین که از جمله وسیع ترین یخچالهای آمریکای جنوبی می باشند، طی مدت زمانی ۲۰ ساله از ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۴ کاهش یافته اند. برخی از آنها مانند یخچال “اوپسالا”، دومین یخچال طبیعی عظیم آمریکای جنوبی با سرعت ۲۰۰ متر در سال در حال آب شدن هستند.
دکتر زمین شناس، “ریکاردو ویلالبا”، مدیر “انستیتوی تحقیق بر روی برف و یخچال و علوم زیست محیطی” (ایانیگلا) اظهار داشت که تغییرات اقلیمی دلیل اصلی کاهش یخچالها است و دلایل ثانویه ی آن فعالیتهایی همچون صنعت استخراج معادن و نفت هستند.
کنگرۀ آرژانتین اخیراً در پاسخ به درخواستهای مکرر “ایانیگلا” و گروههای مختلف محیط زیست قانونی را به تصویب رسانده تا به حفظ یخچالهای طبیعی در برابر فعالیتهای انسانی به ویژه استخراج معادن که احتمالاً آنها را بیش از پیش به خطر می اندازد کمک کند.
یخچالها طبیعی در مناطق بسیاری چنان به شدت آب شده اند که در یک لحظه سیل های عظیم و کمی پس از آن خشکسالی پیش می آید. ما برای تغییرات پیش رو آمادگی نداریم. خردمندانه ترین اقدام اصلاح وضعیت کنونی ما و پیشگیری از صدمات آینده است. هوشمندانه ترین روش عبارت است از توقف وخیم تر شدن گرمایش جهانی از طریق وگان بودن (گیاهخوار کامل بودن). خیلی ساده به نظر می رسد اما بهترین راه حل است. موثرترین راه حل است و اثر آن تقریباً به صورت آنی قابل مشاهده خواهد بود.
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/ips/a240f4bc75513bb9575296a73b492b5f.htm
http://ipsnews.net/news.asp?idnews=52889