mr_toivo_jokkala

گامها و اولویت های اقلیمی: یارانه های ویرانگر محیط زیست(قسمت پنجم)

mr_toivo_jokkala

تایوو جوکالا از سردبیران سابق مجله سوئدی برنده جایزه در مورد موضوعات اجتماعی و از نویسندگان مقاله “تغییرات اقلیمی و احشام” به همراه “جنز هلمز”، نماینده سابق سوئد در پارلمان اروپا، ایشان دربارۀ اینکه چطور، یارانه های بزرگ و تقاضا برای محصولات حیوانی، دلیل نا امنی غذایی و گرسنگی در کشورهای در حال توسعه است، صحبت می کنند.

“تغییرات اقلیمی و احشام”

 

Mr._Jens_Holm
در اینجا آدرس سایت هایی برای این گزارش را دارید: این مقاله به چندین زبان ترجمه شده اند.
جنز هلم، نماینده پارلمان سوئد و عضو سابق پارلمان اروپا
و من در سال ۲۰۰۶ این گزارش را نوشتیم و البته از آن زمان چیزهای زیادی، هم در سطح بین المللی و هم در زمینه سیاست های اتحادیه اروپا روی داده است، اما الگوهای اصلی همچنان وجود دارند.


آنچه براستی در اتحادیه اروپا روی می دهد این است که سیاست های مربوط به دامداری هنوز هم سالانه با مقدار زیادی پول، از بخش تولیدات دامی حمایت می کند.

www.matclimate.org
 من و جنز در سال ۲۰۰۶ برآورد کردیم که در آن سال ۳٫۵ میلیارد یورو، صرف حمایت از تولید دام شده است.

 

اگر خوراک دام و  چیزهایی نظیر آن را نیز در نظیر بگیرید، این رقم بسیار زیادتر می شود. اما جدا کردن آن هزینه های حمایتی یا یارانه ها ازهزینه هایی که مستقیماً صرف صنعت دامپروی می شود، کاری دشوار است.

اتحادیه اروپا به دو شکل به بخش دامداری یارانه می دهد. اول، یارانه های مستقیم، پولی که به دامداران تولید کننده نوع خاصی از محصول حیوانی داده می شود. آنها سهم خود از پول اضافی اختصاص یافته به آنچه تولید می کنند را دریافت می دارند.

دوم، یک گروه یارانه دیگر هم است که مداخلات” نام دارد و بسیار خاص است. نمی دانم قبلاً در مورد آن شنیده اید یا نه، اما ایده اصلی در پشت آن این است که اتحادیه اروپا این پول را به دامداران می دهد که مازاد بعضی از  محصولات را انبار کنند و قیمت را برای آنها تضمین شده نگه دارند.  این امر در واقع شامل همه بخش کشاورزی می شود، چه تولید کننده محصولات حیوانی باشند، چه نباشند.

اما با توجه به اینکه اثرات ویرانگر تولیدات فزاینده دامی، بسیار زیاد است. واقعا شگفت انگیز است که سالانه میلیاردها به آن داده می شود و یک نمونه دیگر از “مداخلات” که شاید جالب توجه تر باشد، این است که پولی نیز به عنوان یارانه صادراتی داده می شود تا دامداران اروپایی یا صنعت دامداری اروپا از آن برای صادر کردن تولیدات دامی اش به کشورهای خارج اتحادیه اروپا نیز استفاده کند و این موجب بخشی از چرخه بسیار منفی تجارت است.

اگر مثلاً کشور برزیل را نظر بگیرید، برزیل یکی از بزرگترین وارد کننده های محصولات لبنی در جهان است و در اتحادیه اروپا سالانه مقدار زیادی پول صرف حمایت از صادرات محصولاتی نظیر پودر شیر، از اتحادیه اروپا به برزیل می شود و این سبب می شود که قیمت تمام شده این محصولات از قیمت واقعی، پایین تر آید و لذا قیمت بازارهای برزیل تحت تأثیر قرار می گیرد و برای تولید کنندگان برزیلی مطلوب تر می شود که محصولات را به بازارهای جهانی ارائه دهند نه بازارهای محلی آن منطقه!!   و همزمان، همانطور که میدانید، بخش زیادی از لوبیای سویا در برزیل تولید می شود.

سطح تولید در بین سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۷،۵۰ برابر افزایش یافته و بسیاری از اینها به عنوان غذای دام به کشورهای اروپایی صادر می شوند و این مثال، بهترین نمونه از چرخه ی تجاری ویرانگر است.

می توان گفت که زمانی در مورد ارائه یارانه به کشاورزان اروپایی، منطقی وجود داشت و آن پدیده پس از جنگ جهانی دوم بود که در آن به کشاورزان یارانه داده می شد تا در آینده کشور به کمبود مواد غذایی دچار نشود. اما این سیستم همچنان باقی ماند و دیگر تمایلی به حذف آن ایجاد نشد.

اگرچه تعدادی از سیاستمداران و مقامات، حتی آنها که ما در گزارش مان با آنها گفتگو کردیم، می گویند که این یارانه ها حذف خواهند شد اما به نظر می رسد که پروژه ای بسیار طولانی است. از زمان نوشتن این گزارش در سال ۲۰۰۶، برخی از یارانه ها بویژه یارانه های مستقیم کاهش یافتند.

آمار کلی همه یارانه ها مربوط به صنعت دامداری در سال ۲۰۰۶،  ۳٫۵ میلیارد یورو بود، که در سال ۲۰۱۰، به ۲٫۸۳ میلیارد یورو کاهش یافت. اما همزمان با کاهش یارانه های مستقیم در بخش مداخلات و یارانه های صادراتی افزایش صورت گرفته است. آن در مورد برخی از محصولات حیوانی کم شده است، اما به عنوان مثال برای لبنیات افزایش یافته است.

این نوسان بسته به موقعیت اقتصادی است و خود را با قیمت های بازارجهانی، تنظیم می کند. اما نکته اساسی این است که این روند ویرانگر همچنان باقی مانده است. نتیجه نهایی این است که این کار ویرانگر، باید متوقف شود.  اخیراً در اجلاس سازمان ملل در ناگویا، در ماه اکتبر، این امر مطرح شد. در این جلسه، اهمیت حذف یارانه های ویرانگر برای محیط زیست، مورد توافق قرار گرفت. باید دید که آیا تأثیرات بیشتری نیز روی می دهد یا نه.

the_livestck_industry_and_climate

برای کسب اطلاعات بیشتر  به این سایت مراجعه کنید:

www.matclimate.org

منابع:

فیلم های کنفرانس تغییر آب و هوا در انگلستان:

Leaders Preserving Our Future: Pace and Priorities on Climate Change

On 3 November 2010, the World Preservation Foundation held a conference in Central Hall, Westminster, in partnership with Dods, the first name in political information and communications, to address the urgent need to find near term solutions to climate change.

http://www.worldpreservationfoundation.org/events.php?id=16

گامها و اولویت های تغییرات اقلیمی : “گیوف تنسی” و “دیود واگان “(قسمت اول):

http://phce.org/1388-05-26-17-12-09/620–q-q-q-q.html

گامها و اولویتهای تغییرات اقلیمی: نقش کربن سیاه در گرمایش جهانی (قسمت دوم):

http://phce.org/1388-05-26-17-12-09/630-1390-03-19-02-58-55.html

 گامها و اولویتهای تغییرات اقلیمی: لزوم تغییر جهانی رژیم غذایی (قسمت سوم):

http://phce.org/1388-05-26-17-12-09/642-1390-03-31-20-54-06.html

گامها و اولویتهای تغییرات اقلیمی : رد پای آبی چیست؟ (قسمت چهارم)

http://phce.org/1388-05-26-17-12-09/655-1390-04-15-05-22-19.html


Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *