مذاکرات در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در کنکون

کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با بیش از ۱۵ هزار شرکت کننده از سراسر جهان که خواستار کسب توافق در مورد اهداف کاهش گرمایش جهانی هستند، در کنکون و توسط رئیس جمهور مکزیک، “فلیپه کالدرون” افتتاح شد که از رهبران خواست مسائل شخصی و ملی خود را به منظور نیل به اهداف مهم و مورد توافق همگان کنار بگذارند.  به علاوه دبیر اجرایی “چارچوب همایش سازمان ملل در زمینه ی تغییرات اقلیمی”، “کریستینا فیگوئرس” مصرانه از نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور درخواست کرد امکان وقوع “انقلابی” را فراهم کنند که سبب بهبود زندگی در کل کشورها خواهد شد.

 

 

 

 

 

از جمله نخستین صاحب نظران این کنفرانس، “ائتلاف کشورهای جزیره ای کوچک” بود که خواستار اقدامات قوی تری شد تا افزایش دمای جهانی پایینتر از ۱٫۵ درجه سانتیگراد بماند. آنها همچنین نگرانی شدید خود را از بابت افزایش توفانها اعلام کردند که سواحل را دچار فرسایش کرده و زمینهای مزروعی و ذخایر آب شیرین را آلوده میکند؛ همچنین اینکه افزایش سطح آب اقیانوسها سرانجام کشورهایشان را به کل زیر آب خواهد برد. با این حال این نشست خاطر نشان کرد که در صورت فقدان اقدام سریع و جدی، با وجود تعهدات موجود برای کاهش گازهای گلخانه ای، دمای جهان کماکان بیش از ۲ درجه ی سانتیگراد افزایش خواهد داشت.  مطالعات حاکی از آنند که یک راه مهم برای کمک در این مورد، تغییر رژیم غذایی جهانی است.

 

 

روز چهارشنبه اول دسامبر گزارش “تدابیر بین المللی خواربار مرکز تحقیقات” را مبنی بر این هشدار شنیدند که انتظار می رود کمبود مواد غذایی و افزایش قیمتهای ناشی از وضعیت اقلیمی، ظرف چند دهه ی آینده به درگیری و نا آرامی داخلی بیانجامد. به علاوه تغییرات کنونی در بارندگی و دماهای جهانی و همچنین عوامل دیگری  همچون رشد جمعیت از آینده ای توام با برداشت محصولات کمتر و حتی به ثمر نرسیدن محصولات خبر می دهند که می توانند سبب افزایش شدید قیمت مواد غذایی و همچنین سوء تغذیه ی کودکان شوند.

 

نویسندگان اظهار داشتند: “بنابراین پیشرفت در کاهش آلایندگیها برای به حداقل رساندن اثرات تغییرات اقلیمی جهت اجتناب از  آینده ای مصیبت بار پس از سال ۲۰۵۰ ضروری است. مطالعات مرتبط توسط دانشمندان دیگر  نشان داده که یکی از موثرترین شیوه ها برای خنک کردن سیاره از طریق کاهش مصرف گوشت در سطح جهانی است.”

 

 

همچنانکه کنفرانس تغییرات اقلیمی در کنکون به پیش می رود، گزارشهای جدید بسیاری در مورد جوانب گوناگون  تغییرات اقلیمی ارائه می شوند.

 

موضوع متداول تصدیق این امر نگران کننده است که حتی با خوش بینانه ترین پیش بینی ها هم، گرمایش جهانی به سوی میانگین افزایش دمای ۴ درجۀ سانتیگراد به پیش می رود. با توجه به اولویت اقدامات فوری کاهش دهنده گرمایش به منظور حفاظت از سیاره، نشست وضعیت اقلیمی جهان در خلال “کاپ ۱۶” در “ریتس- کارلتون” شروع به کار کرد.


نشست وضعیت اقلیمی جهان سال ۲۰۱۰ یک چارچوب جدید جهانی ۱۰ساله را با شرکت ۳۰۰ کمپانی،  سرمایه گذاران و سران دولتی بانفوذ  آغاز کرد که متعهد به تسریع راه حلهای تغییرات اقلیمی هستند. از جمله شرکت کنندگان برجسته رئیس “بنیاد سازمان ملل” و چهره معروف رسانه ای “تد ترنر”، رئیس “ویرجین گروپ”، “سِر ریچارد برانسون”؛ و مدیر اجرایی “گروپو تلویزا”، “امیلیو آزکاراگو” بودند.

 

این نشست در شامگاه شنبه ۴ دسامبر نخستین مراسم سالیانۀ جوایز “گیگاتون” را نیز افتتاح نمود که از شرکتهایی تجلیل کرد که رهبری خود را در بخشهای تغییرات اقلیمی و پایداری زیستی جهان به عرصۀ ظهور رساندند.

“سِر ریچارد برانسون” جوایز را به این شش  برنده ی “گیگاتون” به پاس پیش نگری در برنامه ها و شیوه های   زیست سازگار شان اهدا کرد: شرکت بین المللی وسائل ورزشی “نایک”؛ شرکت کالاهای مصرفی مستقر در انگلستان “رکیت بنکایزر گروپ”؛ شرکت انرژی بادی  “سوزلون” از هند؛ “تری ام” مستقر در آمریکا؛ شرکت بریتانیایی   ارتباط از راه دور “ودافون گروپ” و شرکت تامین انرژی  “ژ د اف سوئز” از فرانسه.

 

 

“سر ریچارد برانسون”، موسس و بشر دوست انگلیسی:

فکر میکنم بزرگترین خسارت به جهان از طرف دام است. دام ها آلاینده های زیادی دارند و سبب از بین رفتن جنگل های بارانی میشوند. و لذا اگر مردم بتوانند مصرف دام را ترک گویند، آن سبب ایجاد تغییر بزرگی در گرمایش جهانی میشوند.   

 

 

 

 

 

 

گروه های حامی محیط زیست گیاهخوار، طی “کاپ ۱۶” در کنکون مکزیک به فعالیتهای خود در “روستای تغییرات اقلیمی” جهت ارتقای آگاهی عمومی در مورد راه حل گیاهخواری برای مقابله با گرمایش جهانی و پایان بحران ها ادامه دادند. بسیاری از افراد پس از چشیدن غذاهای لذیذ کاملا گیاهی و کسب اطلاع از اثر مخرب رژیم گوشتی بر محیط زیست، قول دادند که حداقل یک یا دو روز در هفته گیاهخوار باشند. افرادی نیز “تعهد گیاهخواری” را امضا کردند.

 

 


مطبوعاتی از قبیل روزنامه ی سراسری “اخبار کوینتانا روو” و روزنامه ی”به این دلیل!” که در چند استان مهم منتشر می شود و دیگر روزنامه ها در اطلاع رسانی به عموم مردم در مورد راه حل وگان برای تغییرات اقلیمی موثر بودند، مثلاً در گزیده ای  از مقاله ی “به این دلیل!” آمده :”گیاهخواران در یکی از محلهای برگزاری ‘کاپ ۱۶‘ گردهم می آیند

 

اگر دولتها برای توقف گرمایش جهانی، رژیم گیاهی را توصیه کنند، افراد زیادی به این امر واکنش نشان میدهند!  توقف مصرف گوشت و محصولات لبنی و اقداماتی نظیر ماهیگیری و پرورش ماکیان و در کل حذف همه محصولات حیوانی، سریع ترین و مؤثرترین راه برای خنک کردن سیاره و توقف این تغییرات خطرناک است. ما میتوانیم دست به کار شویم و  این راه حل را اجرا کنیم و با این کار نه تنها سلامت مان را بهبود بخشیم، بلکه کل سیاره و جهان را  نجات دهیم.  

 

 

گزارش جدید، با عنوان “دام و تغییر آب و هوا”، از گزارش فائو استفاده نموده و نشان می دهد که تولید گوشت، هر ساله باعث ایجاد بیش از 51 درصد از آلاینده های گازهای گلخانه ای در سراسر دنیا است. بر طبق نظر نویسندۀ این گزارش، در واقع 51 درصد، رقمی محافظه کارانه است، زیرا آنها کوشیده اند که مجموع گازهای گلخانه ای که استفاده می کردند را به حداقل رسانند. درحالیکه بر طبق گزارش سازمان ملل، همۀ انواع روش های حمل و نقل تنها 13 درصد گازهای گلخانه ای را تولید می کنند. این گزارش جدید، با عنوان “دام و تغییر آب و هوا” که توسط رابرت گودلند و جف آنهانگ نوشته شده است.

 

بنابراین تولید کنندۀ اصلی گازهای گلخانه ای، تمام انواع خودروها و هواپیماها نیستند بلکه منبع اصلی آن خوردن گوشت است:

 

انسانها روزانه بیش از 380 میلیون و سالانه متجاوز از 140 میلیارد حیوان، مصرف می کنند که به مقادیر عظیمی از آب، غذا و زمین نیازمند است و اقیانوسهایمان را با آفت کشها، کودهای شیمیایی و مدفوعها آلوده می کند.

 

گرمایش جهانی در بسیاری از موارد منجر به وضعیت آب و هوایی شدید و خشکسالی شده است و به نابودی و تلف شدن محصولات منجر می شود و همچنین قیمت غذا را بالا می برد. بنابراین، اگر همه به رژیم گیاهی رو بیاورند، ما بلافاصله غذای بیشتری داریم و شرایطی مانند سیل و خشکسالی کاهش یافته و محصولات و منابع غذایی فراوان دوباره فراهم میگردند.  

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=oQyLe_SS3ss

http://www.earthtimes.org/articles/news/355776,climate-change-a-reality.html

http://www.reuters.com/article/idUSTRE6AT0KW20101130

http://en.wikipedia.org/wiki/Televisa

http://www.tvyard.com/channel/tv/tvlist/C/Canal_10_Cancun/

http://www.poresto.net/ver_nota.php?zona=qroo&idSeccion=1&idTitulo=57086

http://en.wikipedia.org/wiki/Por_Esto!

http://www.sipse.com/novedades/quintanaroo/

http://www.noticiasdenavarra.com/2010/11/29/mundo/la-conferencia-strongverdestrong-de-la-onu-se-abre-dispuesta-a-pasar-del-discurso-stronga-la-accionstrong

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/dec/01/climage-change-food-prices

http://www.ifpri.org/event/food-security-farming-and-climate-change-2050

http://www.france24.com/en/20101201-climate-change-worsen-food-security-un-talks-told

http://www.worldwatch.org/files/pdf/Livestock%20and%20Climate%20Change.pdf

http://www.adaptt.org/killcounter.html

 

ارسال به داغ کن - کلوب دات کام

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *