شرکتهای بیمه گر اتکایی برتر جهان، “سوئیس ره” مستقر در سوئیس و “مونیخ ره” در آلمان، اخیراً گزارشی در مورد خسارات انسانی و اقتصادی سال ۲۰۱۰ منتشر کردند. سال ۲۰۱۰ با ۹۵۰ بلای طبیعی به ثبت رسیده دومین سال ویرانگر بعد از سال ۱۹۸۰ بود.
از لحاظ تلفات انسانی، ۲۹۵ هزار نفر در مصیبتهای طبیعی از دست رفتند که بسیار بیشتر از میزان یک سال پیش آن است که ۱۵ هزار نفر بودند. از لحاظ هزینه ی مادی، زمین لرزه عظیم شیلی در فوریه با خساراتی بالغ بر حدود ۳۰ میلیارد دلار، پرهزینه ترین فاجعه ی سال ۲۰۱۰ بود.
همراه با زمین لرزه ی مصیبت بار هاییتی در ماه ژانویه، این دو فاجعه از جمله پنج بلای وخیم سال ۲۰۱۰ بودند که به علاوه شامل زمین لرزه در مرکز شیلی، موج گرما در سراسر روسیه و سیلهای گسترده در پاکستان نیز بود.
خسارت اقتصادی ۲۲۲ میلیارد دلاری جهان در سال ۲۰۱۰ ناشی از بلایای طبیعی بیش از سه برابر بالاتر ازسال۲۰۰۹ بود.
در گزارش “مونیخ ره” آمده: “میزان بالای فجایع مرتبط با وضعیت جوی و دماها بسیار بالای هوا چه در سطح جهان و چه در نقاط مختلف دنیا، نشانه های بیشتری از پیشروی تغییرات اقلیمی را ارائه می دهند.” به علاوه، این خسارات در اصل در کشورهای در حال توسعه روی دادند که آسیب پذیرترین کشورها هستند و جهت بهبود یافتن و همچنین کسب آمادگی برای اثرات بیشتر تغییرات اقلیمی به کمک مالی متکی می باشند. این وضعیت نامساعد در مطالعه ی اخیر اقتصاددان برجسته ی زیست محیطی بانک جهانی، آقای “سرگیو مارگولیس” تشریح شده است.
“سرجیو مارگولیس”، اقتصاد دان ارشد محیط زیست از بانک جهانی: “کشورها باید سازگاری بیابند و اگر دنیا در مسیر افزایش دمای دو درجه سانتیگراد باشد آن چه هزینه ای در بر دارد؟ در این حالت، ارزیابیهای ما بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار در هر سال بین امسال و سال ۲۰۵۰ است. که هر ساله پول هنگفتی به شمار می رود. ما می خواهیم در صورت امکان مانع آن شویم؛ نباید با این بازی کنیم و اوضاع را بدتر کنیم.”
اگر چه مشکلات محیط زیست بسیار هستند، آنها همه کم و بیش از یک منبع واحد می آیند. آن صنعت گوشت است. مطالعات اخیر،در ایرلند نشان داده است كهبرآورد هزینه برای كاهش اثرگازهای گلخانه ای تاسطحی كه كره زمین بتواند هنوز قابل زیست باشدمبلغی در حدود۴۰ تریلیون دلار است.چنانچه همه مردم رویكره زمین وگان (گیاهخوار کامل) شوند،این هزینه به مبلغ۸ تریلیون دلار برای نجات سیاره زمین كاهش خواهد یافت. با صرفه جویی به شكلیكه اکنون مطرح شد،ما می توانیم در دیگر زمینه هایپیشرفت زندگی، سرمایه گذاریكنیم مثل تضمینغذا و مسكن كافی،تحصیلات برایمردم بیشتری در دنیا،و آنگاه خودبخود مردم بیشتری غذا خواهند داشت،درصورتیکه همه وگان شوند.
http://www.presstv.com/detail/158488.html