بناهای مشهور جهان و بسیاری از شهرهای بزرگ ساعت 20:30 دیشب به وقت محلی، یك ساعت در خاموشی فرو رفتند.
برج میلاد به عنوان مهمترین نماد شهری شهر تهران در کنار سایر نمادهای مهم شهری دنیا مانند برج ایفل در پاریس، خانه اپرای سیدنی و ساختمانهای اداری بسیار مهمی که به عنوان نشانههای مهم شهری در دنیا مطرح هستند پذیرفته شده تا مشارکت خود را در این اقدام جهانی برای حفاظت از کره زمین با خاموش کردن 1 ساعته از نورهای اضافی برج در تاریخ فوق اعلام کنند.
شب گذشته نور برج ایفل و كاخ ریاست جمهوری فرانسه (كاخ الیزه) در خاموشی فرو رفت.نورپردازی ساعت بیگ بن لندن نیز یك ساعت خاموش شد. این خاموشی جهانی برای ایجاد حساسیت در بین افكار عمومی جهانی در خصوص مصرف بی رویه برق بود. این اقدام ابتدا در نیوزیلند و استرالیا آغاز، و به مدت یك ساعت نورپردازی پل مشهور بندر سیدنی و اوپرای مشهور آن خاموش شد. همچنین شهر ممنوعه در چین به كلی تاریك شد و بسیاری از آسمان خراش های هنگ كنگ نیز درخشندگی خود را به مدت یك ساعت از دست دادند.
125 كشور در این طرح جهانی شركت كردند. سال گذشته 88 كشور از طرح جهانی “یك ساعت برای زمین” حمایت كردند.
مسئله گرم شدن زمین مهم ترین انگیزه برای برگزاری این طرح جهانی است.
به گزارش پایگاه خبری برج میلاد تهران ، مهندس حیدرزاده از پیوستن مدیریت شهری تهران برای اولین بار در طرح جهانی ساعت زمین (Earth Hour) در سال 1390 خبر داد و گفت: این برنامه از سال 2007 میلادی برای اولین بار در كشور استرالیا و توسط صندوق جهانی حیات وحش(World Wildlife Fund) اجرا گردیده است كه با استقبال كم نظیر مردم سراسر جهان مواجه شد به طوری كه بیش از 128 كشور جهان در این طرح مشاركت داشتند.
حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینكه مشاركت مدیریت شهری تهران در این طرح جهانی گامی مهم در راستای اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست است هدف از این برنامه را یك حركت و همكاری جمعی جهانی برای حفاظت از زمین خواند و گفت در آخرین شنبه ماه مارس هر سال كه امسال مصادف با 6 فروردین ماه سال 90 است به مدت یك ساعت میلیونها نفر از مردم جهان در ساعت 21:30 -20:30 با خاموش كردن چراغهای اضافی و با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی، مقابله با تغییرات آب و هوایی و كاهش آلودگی های زیست محیطی به صورت یك حركت جهانی در طرح فوق شركت می كنند.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینكه پیوستن تهران برای اولین بار به طرح ساعت زمین مورد استقبال برگزار كنندگان طرح جهانی قرار گرفته است افزود: شعار معروف سازمان بین الملل كه شهر ما، خانه ما، جهانی فكر كنیم، محلی عمل كنیم، باید سرلوحه برنامه ریزی كشورها قرار گیرد كه همه باید با یك برنامه ریزی محلی و ملی ولی بارویكرد جهانی در زمینه كاهش آسیب های زیست محیطی و حفاظت از زمین و با یك مشاركت بین المللی و عزم جهانی برای حفاظت از زمین اقدام كنند.
وی با عنوان این مطلب كه علاوه بر نمادهای اصلی كشورها كه به صورت سمبلیك دراین روز خاموش می شوند تعدادی از طرفداران و دوستداران محیط زیست نیز در این روز با خاموش كردن لامپ منازل و روشنایی های اضافی اتحاد و همدلی جهانی را برای حفاظت از زمین نشان می دهند افزود: بسیاری از كشورهای دنیا از جمله تعدادی از كشورهای اسلامی عضو این شبكه جهانی بوده و امیدوار هستیم كه از سالهای آتی شهرها ی دیگر كشورمان نیز به این شبكه بپیوندند.
http://www.asriran.com/fa/news/160525