معاون مناطق مرطوب و نیمهمرطوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، خسارت ناشی از وجود 3میلیون و 80 هزار واحد دامی در جنگلهای شمال را سالانه 320 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که درآمد این دام ها، سالانه 31میلیارد و 900 میلیون تومان برآورد میشود.
در منطقه ماسوله رودخان که در بالا دست ماسوله قرار دارد بیش از 45 هزار واحد دامی وجود دارد. منطقهای که تخریب پوشش گیاهی آن سبب بروز 2 سیل، طی سالهای 73 و 88 شد که نخستین سیل علاوه بر خسارات مالی فراوان،با تلفات جانی هم همراه بود؛ به همین دلیل منابع طبیعی با 1700 هکتار جنگل کاری در منطقه و توسعه و احیا، غنیسازی و ساماندهی تلاش کرده تا خطر بروز سیل احتمالی را کاهش دهد؛ اما رفع کامل این معضل در گرو همکاری سایر دستگاههای اجرایی با منابع طبیعی است.
گزارش سازمان ملل بیان می کند که یک تغییر جهانی به سمت رژیم غذایی وگان (فاقد هرگونه محصول حیوانی)، برای نجات دنیا از گرسنگی، فقر سوخت و بدترین اثرات گرمایش جهانی، امری حیاتی است.
گزارشی از هیئت بین المللی مدیرت منابع زیست پایدار برنامۀ زیست محیطی سازمان ملل (یو ان ایی پی)، ابراز می کند که در حالیکه جمعیت دنیا به سرعت به سمت رقم پیش بینی شدۀ 9.1 میلیارد نفر تا سال 2050 نزدیک می شود، سلایق غربی برای رژیم غذایی پر گوشت و پر لبنیات، زیست پایدار نیست.
در واقع تولید گوشت، هر ساله باعث ایجاد حداقل 51 درصد از آلاینده های گازهای گلخانه ای در سراسر دنیا است.بر طبق نظر نویسندۀ این گزارش، در واقع 51 درصد، رقمی محافظه کارانه است، زیرا آنها کوشیده اند که مجموع گازهای گلخانه ای که استفاده می کردند را به حداقل رسانند. این گزارش جدید، با عنوان “دام و تغییر آب و هوا” توسط رابرت گودلند و جف آنهانگ نوشته شده است.
انسانها روزانه بیش از 380 میلیون و سالانه متجاوز از 140 میلیارد حیوان، مصرف می کنند که به مقادیر عظیمی از آب، غذا و زمین نیازمند است و اقیانوسهایمان را با آفت کشها، کودهای شیمیایی و مدفوعها آلوده می کند…
تولید گوشت گاو به اندازۀ یک وعده غذایی برای یک نفر، تا 5،400 لیتر آب پاک، سالم و شیرین نیاز دارد. بر خلاف آن، تولید یک وعده غذای کاملاً گیاهی برای یک نفر، فقط به 450 لیتر آب نیاز دارد که بیش از 90 درصد کمتر از مقدار آب مورد نیاز برای یک وعده غذای گوشتی است.
سازمان ملل تخمین می زند که جنگلزدایی باعث ایجاد تقریباً 20 درصد از آلایندگیهای گازهای گلخانه ای است. تقریباً تمام جنگلزدایی ها مرتبط با تولید گوشت هستند. 80 درصد از جنگلهای قطع شدۀ آمازون، بعنوان مرتع برای احشام تخصیص داده شده تا آنها را برای سلاخی آماده کند. و بقیۀ جنگلهای قطع شده، برای کشت محصولاتی مانند سویا استفاده می شود که تا حد زیادی برای غذای دام استفاده می شوند.
کویرزایی اغلب بدلیل قطع بسیار زیاد درختان و صدماتی که ناشی از فعالیتهایی مانند چرای احشام است، ایجاد می شود. بنا بر آمار سازمان ملل، کویرزایی سلامت بیش از 2/1 میلیارد نفر از مردم را که در بیش از 100 کشور دنیا زندگی می کنند، در معرض خطر قرار می دهد. چراگاههای بسیار برای دامها که تقریباً بیش از یک سوم از سطح خشکیهای سراسر زمین را اشغال کرده، مسبب اصلی کویرزایی و سایر صدمات است و مسئول ایجاد بیش از 50 درصد از فرسایش خاکها است.
بیش از 400 ناحیۀ مردۀ اقیانوسی در سراسر دنیا وجود دارد که مجموعاً مساحتی بالغ بر 246 هزار کیلومتر مربع دارند. نواحی مرده اصولاً به علت ورود کودهای شیمیایی به رودها و دریاها ایجاد می شوند. از آنجایی که 36 درصد از محصولات کشاورزی، صرف غذای دامها می شوند، صنعت گوشت بطور غیر مستقیم، در افزایش نواحی مرده مشارکت دارد.
یک حقیقت روشن است؛ اگر ما مصرف گوشت و پرورش دام را متوقف کنیم، و به کشاورزی وگان ارگانیک روی بیاوریم، یکی از گازهایی که بیشترین گرما را در خود حبس می کند، که متان است، نیز حذف می کنیم و از آنجایی که این گاز خیلی سریع از اتمسفر ناپدید می شود، سیاره تقریبا فورا سرد می شود، و به سلامت خودمان و محیط زیستمان کمک می کنیم.
http://www.hamshahri.org/news-112200.aspx
http://www.worldwatch.org/files/pdf/Livestock%20and%20Climate%20Change.pdf
http://www.adaptt.org/killcounter.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3747724.stm
http://www.usnews.com/money/blogs/fresh-greens/2008/7/10/real-girls-eat-organic-grass-fed-meat.html
http://environmentalistdiet.blogspot.com/2009/07/tropical-rainforests.html
http://www.un.org/ecosocdev/geninfo/sustdev/desert.htm
http://www.fao.org/askfao/topicsList.do?mainAreaId=20265&topicAreaId=20286
http://www.brighthub.com/environment/science-environmental/articles/38552.aspx