با توجه به اطلاعات بدست آمده از نیم میلیون گزارش، محققان در دانشگاه دالهوسی در کانادا اولین برآورد تاریخی از تعداد پلانکتون های گیاهی، موجوداتی میکروسکوپی که به وفور در اقیانوس های سراسر جهان یافت میشوند را انجام دادند. این پلانکتون ها به عنوان بخشی اساسی از حیات، در حال حاضر عامل ایجاد نیمی از فتوسنتزهای تولید کننده اکسیژن در زمین هستند و همچنین عامل اصلی توانایی اقیانوس ها برای جذب دی اکسید کربن از اتمسفر به شمار می آیند.
اما دانشمندان کشف کرده اند که تعداد این پلانکتون ها تنها در نیم قرن گذشته به طور هشدار دهنده ای ، % ۵۰ کاهش یافته است...
در مورد اهمیت این ذرات ریز با دکتر دیوید سیگل، پروفسور اقیانوس شناس در دانشگاه سانتا باربارا کالیفرنیا، آمریکا گفتگو شد: با انجام فرآیند فتوسنتز، اکسیژن تولید میشود و همه اینها پیش از آنکه توسط گیاهان زمین انجام شود، توسط پلانکتون های گیاهی در اقیانوس صورت میگیرد. حدود % ۵۰ از این اکسیژن از فتوسنتزی می آید که توسط پلانکتون ها، در اقیانوس ها انجام میشود، و این اکسیژن از زندگی همه حیوانات و باکتری ها حمایت میکند.
عامل اصلی کاهش این پلانکتون ها به گرمایش جهانی ناشی از فعالیت های انسانی، و نیز هرزآب های کودهای آلوده کننده دامداری ها باز میگردد.
این کاهش جهانی با کاهش تعداد زیادی از پرندگان و پستانداران دریایی که برای بقای خود به اکسیژن نیازمند هستند نیز در ارتباط است. از اثرات مخرب آن کاهش توانایی اقیانوس ها برای کاهش سرعت تغییرات اقلیمی است، زیرا توانایی جذب دی اکسید کربن آنها تقلیل می یابد.
نویسندگان این مقاله بر اساس تجزیه و تحلیل های آماری خود به این نتیجه رسیدند که در طول ۵۰ سال گذشته، میزان زیست توده ای پلانکتون ها، % ۴۰ کاهش داشته است و این مقدار، بسیار زیاد است.
این مسائل خیلی ناراحت کننده هستند. بسیار صورت می گیرد و ما هنوز یاد نگرفتیم مسئول باشیم و احساس طبیعت و حیوانات درمانده ای را که دوستان و یاران ما هستند درک کنیم.
ما مواد شیمیایی و سمی بسیاری در رودخانه ها و اقیانوسها ریخته ایم. رودخانه ها و اقیانوسها بر اثر روند روزانه ما خیلی آلوده شده اند و زندگی موجودات دریایی مسموم شده است.
ما فکر میکنیم که این به ما ربطی ندارد یا اینکه مسئول گرفتاری آنها نیستیم، مسئول مرگ و ناپدید شدن همزیستان با ارزشمان نیستیم. اما حقیقت این است که ما مسئول هستیم. باید اثرات مضر مصرف گوشت را متوقف كنیم، آنوقت جهانی شاد و غنی و رضایت بخش را دربرابر چشمانمان خواهیم دید.
http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/view.php?id=23717
http://www.environmedia.com/the-oceans-are-no-plankton.htm