طبق یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، خطر سرطان کلیه با خوردن گوشت قرمز و غذاهای کباب شده و سرخ شده افزایش می یابد. محققان حدود نیم میلیون مرد و زن را در مطالعه رژیم و سلامت NIH-AARP مورد بررسی قرار دادند. کسانی که بیشتر گوشت می خوردند، حدود 127 گرم گوشت قرمز در روز (تقریبا اندازه یک همبرگر متوسط) خطر ابتلا به سرطان کلیه در آنها بالاتر بود.
Daniel CR, Cross AJ, Graubard BI, et al. Large prospective investigation of meat intake, related mutagens, and risk of renal cell carcinoma. Am J Clin Nutr. 2012;(1):155-62.
For information about nutrition and health, please visit www.pcrm.org/.
http://www.pcrm.org/search/?cid=3092
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا، بسیاری از پزشکان به ویژه متخصصان بیماریهای قلبی می گویند که گوشت قرمز برای سلامت انسان خطرناک است زیرا یکی از علل انسداد عروق به شمار می رود اما آنها همچنین اکنون به این نتیجه رسیده اند که خوردن زیاد آن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را بیشتر می کند.
به گزارش فارس یک پژوهش جدید علمی نشان می دهد خطر ابتلا به نوع بسیار خطرناک سرطان پروستات در مردانی که تمایل زیادی به خوردن گوشت قرمز به ویژه کباب شده دارند، افزایش می یابد.
این پژوهش نشان داد: مردانی که حداقل در هفته ۲ وعده همبرگر یا ساندویچ گوشت می خوردند، احتمال ابتلای آنها به سرطان پروستات ۲ برابر کسانی است که این وعده ها را در برنامه غذایی خود ندارد. اما بیشترین خطر ناشی از این گوشت ها، به طور اساسی به شیوه پخت و پز آنها برمی گردد.
وقتی دانشمندان تلاش کردند تا نگاهی دقیق تر به اعضای گروهی که در تحقیقات آنها به نام دوستداران گوشت یاد شد، بیندازند متوجه شدند که نتایج از یک نفر به نفر بعدی مختلف است.
این افراد وعده های گوشت خود را به صورت کبابی – اعم از کباب شده روی ذغال یا کباب شده به طور عادی مصرف می کردند.
این پژوهش نشان داد: خطر ابتلا به سرطان در افرادی که گوشت را به طور خوب پخته شده می خورند ۲ برابر دیگران است اما این میزان خطر برای کسانی که ترجیح می دهند آن را به صورت نیمه پخته یا با کمترین میزان پخت مصرف کنند، ۱۲ درصد است.
در این پژوهش آمده است: همین نتایج تا حد زیادی درباره کسانی که ساندویچ های حاوی گوشت کباب شده می خوردند، صدق می کند.
رونالد داینیس، مدیر بخش رادیوتراپی انکولوژی در بیمارستان روزولت در شهر نیویورک درباره نتایج این پژوهش گفت: این پژوهش گواه دیگری است بر این مدعا که گوشت قرمز به ویژه کباب شده حاوی مواد سرطان زا است و ممکن است منجر به ابتلا به سرطان پروستات شود.
بر پایه این گزارش، وقتی گوشت در درجه حرارت بالا روز شعله پخته یا ذغالی می شود ۲ ماده شیمیایی به نام های آمینهای هتروسیکلیک (HCAs) و هیدروکربنهای معطر چند حلقه ای (PAH ) تولید می کند و آزمایش های گذشته نشان داده است که این ۲ ماده باعث ابتلا به بیماریهای سرطانی مختلف از جمله پروستات هستند.
نگاهی به نتایج تحقیقات بالینی سال های قبل
یک مطالعه بالینی بر روی 175000 مرد در سال 2009 نشان داد که گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.
Sinha R, Park Y, Graubard BI, et al. Meat and meat-related compounds and risk of prostate cancer in a large prospective cohort study in the United States. Am J Epidemiol. Advance access published October 6, 2009. DOI: 10.1093/aje/kwp280.
http://www.pcrm.org/search/?cid=197
مطالعه بالینی دیگری در سال 2008 نشان داد که گوشت قرمز با ابتلا به سرطان کلورکتال مرتبط است.
Cotterchio M, Boucher BA, Manno M, Gallinger S, Okey AB, Harper PA. Red meat intake, doneness, polymorphisms in genes that encode carcinogen-metabolizing enzymes, and colorectal cancer risk. Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention. 2008;17:3098-3107.
http://www.pcrm.org/search/?cid=688
دو مطالعه بالینی دیگر در سال های 2008 و 2006 به ترتیب بر روی 24,697 زن یائسه و 90,659 زن در دوران قبل از یائسگی (سنین 26 تا 46 سال) در مدت یک دورۀ 12 ساله، نشان داد که مصرف گوشت قرمز و گوشت ماهی و ماکیان، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. این تحقیق نشان داد که هر 25 گرم افزایش در مصرف کلی گوشت، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان سینه را به ترتیب 9، 15 و 23 درصد افزایش می دهد.
Egeberg R, Olsen A, Autrup H, et al. Meat consumption, N-acetyl transferase 1 and 2 polymorphism and risk of breast cancer in Danish postmenopausal women. Eur J Canc Prev. 2008;17:39-47.
Cho E, Chen WY, Hunter DJ, Stampfer MJ, Colditz GA, Hankinson SE, Willett WC. Red Meat Intake and Risk of Breast Cancer Among Premenopausal Women. Arch Intern Med. 2006;166:2253-2259.
http://www.pcrm.org/search/?cid=705
http://www.pcrm.org/search/?cid=731