crustacean

مسمومیت غذاهای دریایی (قسمت دوم)





crustaceanاز دیگر مسمومیت هایی است که گاهی اسهال ناشی از مصرف سخت پوستان نامیده می شود و همانطور که از نام آن پیداست، در اثر وجود سمی به نام اسید اوکادائیک، سبب ایجاد اسهال شدید می شود و این سم نیز از جلبک بسیار ریزی است که در توده های جلبکی یا به اصطلاح “امواج قرمز” زندگی می کند. 



درمان این بیماری در مواردی که بافت پوششی پاره شده و در واقع به صورت بافت مرده قابل جدا شدن باشد، دشوار است. این مسمومیت طوری نیست که بتوانید فوراً به سراغ یک پزشک بروید و قرص ضد اسهال بگیرید و آن را درمان کنید. بلکه از اسهال، بسیار شدیدتر است و احتمال از بین رفتن این ویروس در بدن بیمار کم تر  از یک اسهال معمولی است.

 

مرگ در اثر تماس با حیوانات دریایی

هنوز سمومی وجود دارند که ما آنها را نمی شناسیم. برخی از این سموم، در آب حل می شوند، و برخی در چربی. این سموم عمدتاً در صخره های مرجانی یافت می شوند. شاید این سموم از باکتری، جلبک یا جلبک پلانکتون در صخره های مرجانی ایجاد شده باشد. جلبک ماکرو در صخره های مرجانی ای زیست می کند که خوراک ماهی است و لذا سموم، درون بدن ماهی گیاهخوار یا گوشتخوار می ماند و بعد این ماهی ها به مصرف انسان ها می رسند. نمونه های مسمومیت سیگواترا در چین یا هنگ کنگ همیشه بسیار وخیم است، زیرا ماهی های آن منطقه از انواع بزرگی هستند که هر کدام حدود ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارند. در هنگ کنگ، رستوران ها معمولاً کل ماهی را می خرند و بعد آن را برای ۵۰ تا ۱۰۰ نفر سرو می کنند. لذا ممکن است در آن واحد، همه این افراد به این مسمومیت دچار شوند.

sea-snake

برخی از گونه های دریایی برای حفاظت از خود، سم تولید می کنند. ماهیگیری نیز از جمله فعالیت هایی است که به مرگ منجر می شود، زیرا ممکن است با موجودات سمی ساکن دریا، تماس داشته باشند. سموم برخی از حیوانات دریایی تنها از طریق مصرف خوراکی مرگبار نیست، بلکه تماس با آنها نیز خطرناک است. همچنانکه روی خشکی مارهای سمی وجود دارد، در دریا نیز همینطور است و سم آنها نیز به همین اندازه مرگبار است.

علاوه بر مارهای سمی، تعداد زیادی از حیوانات دریایی سمی هستند. در فورموسا (تایوان) اکثر مردم می دانند که پرتو ماهی گزنده، سمی به شدت مرگبار دارد و پس از آن مارماهی پلنگی و گربه ماهی سمی ترین نوع هستند. سومین نوع، یک ماهی مرکب به نام “ماهی سنگی” است، و چهارمین نوع، Stink Belly Fish (ماهی بدبو) در شمال و Spotted Scat Fish (ماهی خالدار) در جنوب است. این ها ۵ نمونه ماهی سمی در فورموسا (تایوان) هستند. 

           Palangi- eel    catfish

اگر توسط دو، سه نمونه اول گزیده شوید، این امر مرگبار است، زیرا سم آنها همچون سم مار است. آنها در هموگلوبین شما حل می شوند و سلول های قرمز خون را از بین می برند، و سبب مرگ شما می شوند .

یک باکتری به نام “ویبریو پاراهمولیتیکوس” در آبهای شور سراسر جهان یافت می شود، و از خانواده همان باکتری است که سبب شیوع وبا می شود. اگر کسی غذای دریایی آلوده به این میکروب را بخورد، به التهاب روده و معده دچار می شود. این باکتری می تواند با تماس با موجود حاوی آن نیز به شخص انتقال یابد.

افرادی که “الوپز” (ماده ماهی) شکار می کنند، ممکن است گزیده شوند و دست هایشان به طور وحشتناکی متورم شود. بر اساس مراجعه کنندگان به بیمارستان مکی مموریال، از بین حدود ۱۲ نفر افراد گزیده شده با این ماهی، ۵ یا ۶ نفر از بین رفته اند. البته مرگ آنها در اثر سم ماهی نبوده است. دانشمندان کشف کردند که این مرگ در اثر نوعی میکروب به نام ویبرو پارامولیتیکوس در دریا بوده است. نشانه های این عفونت، همچون کزاز می ماند. این باکتری همراه با سم ماهی وارد خون می شود، و بعد به ماهیچه و مغز راه می یابد و سبب بروز تشنج می شود و فرد در طی ۲ یا ۳ روز می میرد. در حال حاضر، برای درمان این باکتری آنتی بیوتیک وجود ندارد. به محض ابتلا، فرد در طی ۲ تا ۳ روز جانش را از دست می دهد.

      Spotted -Scat-_Fish     Stone-fish 


تقویت چشم با مکمل های روغن کبد ماهی یا خوردن ماهی

برخی از مردم از مکمل های روغن کبد ماهی استفاده می کنند و فکر می کنند برای چشم خوب است. این برداشت اشتباه است، چراکه اثر این روغن بر تقویت قدرت بینایی از نظر علمی به تأیید نرسیده است. بسیاری از والدین در مورد روغن کبد ماهی می پرسند، اینکه آیا باید برای بهبود سلامت چشم فرزندان شان به آنها این روغن را بدهند یا نه، چون فکر می کنند این روغن دارای ویتامین آ است.
هم اینک اقیانوس ها بسیار آلوده اند، حتی ماهی رودهای آب شیرین. آلودگی بسیار زیاد است. مقدار زیادی جیوه و هورمون های محیط در آب وجود دارد، لذا ماهی ها خیلی آلوده اند و مقدار زیادی آلاینده های فلزی و هورمون های زیست محیطی، در بدن آنها انباشته شده است. 

در واقع این باور که خوردن ماهی برای چشم خوب است، هیچ اساس علمی ای ندارد. اگر ما می خواهیم فرزندان مان یا خودمان دارای قدرت بینایی خوبی باشیم، می توانیم مواد مغذی خود را از گیاهان دریافت کنیم. این منابع غذایی ایمن هستند، زیرا کمتر آلوده می باشند. ما برای مراقبت از چشم ها مواد گیاهی را پیشنهاد می کنیم.  

مسمومیت در اثر مصرف ویتامین اضافی

 big-fishمعمولاً سمی ترین ماهی ها، بزرگترین آنها هستند، که بیش از ۳ یا ۵ کیلوگرم وزن دارند. سم معمولاً در کبد آنهاست. ممکن است در این ماهی ها مقدار زیادی ویتامین آ نیز باشد، مثلاً ماهی تن یا مورانینا، و در نتیجه سبب ایجاد مسمومیت ویتامین آ شوند. در واقع گیاهان دارای مقدار زیادی ویتامین آ هستند. ویتامین آ موجود در گیاهان به شکل بتا کاروتین می باشد، که می تواند توسط بدن ما به ویتامین آ، تبدیل گردد. لذا اگر ما گیاهانی را بخوریم که دارای بتا کاروتین هستند، و بگذاریم بدن این ماده را به ویتامین آ تبدیل کند، به شیوه ایمن تری این ویتامین را جذب می کنیم. چراکه اگر ویتامین را مستقیماً از غذاها بگیریم، مقدار اضافی آن در بدن ما انباشته می شود، زیرا این ویتامین، در چربی قابل حل است. وقتی زیاد انباشته شود، نشانه های مسمومیت ایجاد می کند.
بیشتر مصرف کنندگان نمی دانند که مسموم شده اند، به همین خاطر به پزشک مراجعه نمی کنند. نشانه های این مسمومیت شبیه به آنفولانزاست، لذا پزشکان معمولاً تشخیص اشتباه می دهند و همچون آنفولانزا آن را درمان می کنند. معمولاً یک هفته طول می کشد که پزشکان و بیماران دریابند که بیمار به مسمومیت ویتامین آ، ناشی از مصرف کبد ماهی دچار است، زیرا جوش ها آشکار می شوند و پوست شان ور می آید.

 

تامین امگا سه

برخی از مردم روغن ماهی مصرف می کنند که که از بافت های ماهی روغنی گرفته شده، با این باور غلط که این روغن برای قلب خوب است، زیرا دارای اسید چرب امگا ۳ می باشد. چندین آزمایش از جمله دارت- ۲ (رژیم و آزمایش انسداد رگ)، تحقیقی در آمریکا که نشان داد افرادی که چنین مکمل هایی استفاده می کنند، نسبت به افرادی که این مکمل ها را مصرف نمی کنند، از نظر سلامت قلب، در شرایط بسیار بدتری هستند. دکتر لیو تنگ چی، می گوید که برای کسب دی اچ آ (docosahexaenoic acid) که یک اسید چرب حاوی امگا ۳ است، بر روغن ماهی ارجحیت دارند.
همچنین می توانیم “دی اچ آ” را از جلبک دریایی بگیریم. در واقع بدن ما می تواند “دی اچ آ” بسازد. به عنوان مثال، اگر ما اسید آلفا لینولنیک (آ ال آ) مصرف کنیم که یک اسید چرب ضروری است، بدن ما می تواند آن را به “دی اچ آ” تبدیل کند. نمونه های مواد غذایی حاوی “آ ال آ” شامل لوبیای سویا و آجیل هایی نظیر کاشو، گردو و غیره اند. روغن کتان نیز حاوی مقدار زیادی اسید چرب “آ ال آ” است که می تواند توسط بدن ما به “دی اچ آ” تبدیل شود. لذا اگر شما می خواهید فرزندان تان قدرت بینایی بهتر، و بدنی قوی تر و سالم تر داشته باشند، می توانید به آنها جلبک دریایی، آجیل، لوبیای سویا و غیره بدهید. 

     Walnut            Soy-Bean


آلودگی با دی اکسین

دی اکسین، ماده ای سمی است که در انسان، در زمینه رشد و تولید مثل نارسایی ایجاد می کند، و بیماری هایی نظیر انواع سرطان و آسیب به سیستم ایمنی بوجود می آورد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، بیش از % ۹۰ از دی اکسینی که انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد، از مصرف محصولات حیوانی نظیر تخم مرغ، ماهی و صدفداران بوجود می آید. آلودگی با دی اکسین در خشکی و دریا یافت می شود و در سراسر جهان روی می دهد، نه فقط در فورموسا (تایوان).
به طور مشابه، دی اکسین به طور تدریجی در بدن ماهی انباشته می شود و در بدن ما نیز مدت طولانی می ماند. آنها تقریباً در همه عمر ماهی در بدن او باقی می مانند. لذا به محض اینکه انسان یا ماهی دی اکسین را مصرف کند، این سم در بدنش می ماند. دی اکسین عامل اصلی ابتلا به سرطان می باشد. آنها سبب ایجاد سرطان می شوند، و در سیستم ایمنی، اختلالاتی ایجاد می کنند. یکی از مشهورترین نمونه های آلودگی به سم دی اکسین، چند سال پیش روی داد. در آن زمان دریافتند که ماهی آزاد پرورشی، دارای مقدار زیادی دی اکسین است. تنها موارد معدودی نظیر این فاش شد و شاید موارد دیگر هرگز به این شکل افشا نشوند.
خطرات مرتبط با مصرف ماهی و سخت پوستان بسیار زیاد است و نتیجه ی احتمالی این مسمومیت ها،مرگ می باشد. باشد که بشریت به زودی از مصرف همه محصولات حیوانی دست بردارد و در عوض از رژیم وگان ارگانیک خوشمزه، مقوی و ایمن پیروی کند. 

Fruits

حدود ده سال پیش فردی که به مسمومیت ناشی از مصرف غذای دریایی دچار شده بود حدود و این مسمومیت باعث متورم و قرمز شدن صورتش شده بود، در بیمارستان های مختلف تحت معاینه پزشکان مختلف قرار گرفت، از جمله بیمارستان دانشکده پزشکی چین، بیمارستان جن آی، بیمارستان عمومی کوانگ تین، و بیمارستان تایچونگ مترو هاربر تونگ و غیره. اما بیماری اش بهبود نمی یافت. بیش از یک سال به مکان های مختلف می رفت، هر بار به مدت ۲، ۳ ماه آنجا بود، اما هیچ چیز تغییر نمی کرد. در نهایت، پس از مقداری تفکرو دعا تصمیم گرفت شروع به گیاهخواری کند و از آن پس به طور کامل گیاهخوار شد. پس از آن گیاهخوار شدن سرخی صورت او برطرف شد. علاوه بر این او احساس سلامتی و یبکی بیشتری نیز می کرد.
یک رژیم سالم وگان ارگانیک همه مایحتاج لازم برای زندگی قوی و سرزنده را در اختیار شما می گذارد و سلامتی و نشاط را برایتان به ارمغان می آورد.


seafood toxiticy
شما می توانید مقاله کامل مسمومیت غذاهای دریایی را در کتابی که با همین نام توسط کانون انسان پاک، زمین پاک تهیه شده است، از بخش کتابخانه سایت دانلود و مطالعه فرمایید:

http://phce.org/books.html?task=view&id=44&catid=104

 

 

 

 

 

 

http://www.nathnac.org/travel/factsheets/marinetoxins.htm
http://www.holistichealthtopics.com/HMG/ciguatera.html

http://edis.ifas.ufl.edu/in742
http://www.medic8.com/healthguide/food-poisoning/scombroid-poisoning.html
http://www.scripps.edu/chem/baran/images/grpmtgpdf/Vasan.pdf
  
http://emedicine.medscape.com/article/818763-overview
http://www.informaworld.com/smpp/content~content=a782313207     

http://www.holistichealthtopics.com/HMG/ciguatera.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_oil  
http://web.utah.edu/umed/students/clubs/international/presentations/dangers.html
http://www.nathnac.org/travel/factsheets/marinetoxins.htm
http://www.holistichealthtopics.com/HMG/ciguatera.html
http://edis.ifas.ufl.edu/in742
http://www.medic8.com/healthguide/food-poisoning/scombroid-poisoning.html
http://www.scripps.edu/chem/baran/images/grpmtgpdf/Vasan.pdf
http://emedicine.medscape.com/article/818763-overview
http://www.informaworld.com/smpp/content~content=a782313207

www.AIMS.gov.au
www.IMB.UQ.edu.au


Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *