توليدات گوشت يكي از عوامل تخريب جنگل‌ها و خسارت اقتصادی

خبرگزاري فارس: مدير‌كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان گلستان‌ توليدات گوشت را يكي از عوامل تخريب جنگل‌ها اعلام كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان، صفرقلي خواجه ظهر امروز در نخستين گردهمايي سراسري مسئولان دفاتر نمايندگي ولي‌فقيه در ادارات كل منابع طبيعي كشور كه با حضور نماينده ولي ‌فقيه و امام جمعه گرگان، مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور برگزار شد، اظهار داشت: با پرورش 1.5 ميليون راس گاو در جهان ساليانه 100 ميليون تن گاز متان به جو فرستاده مي‌شود، از اين رو توليدات گوشت يكي از عوامل تخريب جنگل‌ها به شمار مي‌رود…

 

 

وي تصريح كرد: گرم شدن كره زمين، تغيير اقليم و رژيم غذايي سوق به سمت غذاهاي گياهي را در بشر افزايش داده است.

 

مدير‌كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان گلستان در مورد تغيير اقليم به پنج توصيه كليدي اشاره كرد و افزود: بر اساس پيشنهاد‌هاي جامعه علمي دانشگاه‌ها در يك دوره 30 ساله افزايش راندمان سوخت‌هاي فسيلي، حفظ جنگل‌هاي موجود، احيا و بازسازي جنگل‌هاي طبيعي و چراگاه‌ها، توسعه تجارت كربن و نيز احياي ذخيره كربن در خاك در گرم شدم زمين به طور مستقيم تاثيرگذار خواهد بود.

خواجه با اشاره به وجود 8 تا 10 هزار گونه گياهي در كشور، فرصت سرمايه‌گذاري كه در جنگل‌هاي كشور نهفته است را مغتنم شمرد و بر اقدامات بالفعل در اين ارتباط تاكيد كرد.

خواجه عنوان داشت: ساليانه مقدار 283 گيگاتن دي‌اكسيدكربن در جنگل‌هاي دنيا ذخيره مي‌شود كه از اين ميزان 2.6 تن جذب و 1.6 گيگاتن در اثر تخريب جنگل‌ها از بين مي‌روند.

وي سهم جنگل‌هاي كشور را از اين ميزان 28 ميليون تن اعلام كرد كه جنگل‌هاي شمال ايران نيز 15 ميليون تن دي‌اكسيدكربن در طول سال توليد مي‌كنند.

 

معاون مناطق مرطوب و نیمه‌مرطوب سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، خسارت ناشی از وجود  3میلیون و 80 هزار واحد دامی در جنگل‌های شمال را سالانه 320 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که درآمد این دام ‌ها، سالانه 31 میلیارد و 900 میلیون تومان برآورد می‌شود.

در منطقه ماسوله رودخان که در بالا‌ دست ماسوله قرار دارد بیش از 45 هزار واحد دامی وجود دارد. منطقه‌ای که تخریب پوشش گیاهی آن سبب بروز 2 سیل، طی سال‌های 73 و 88 شد که نخستین سیل علاوه بر خسارات مالی فراوان،با تلفات جانی هم همراه بود؛ به همین دلیل منابع طبیعی با 1700 هکتار جنگل کاری در منطقه و توسعه و احیا، غنی‌سازی‌ و ساماندهی تلاش کرده تا خطر بروز سیل احتمالی را کاهش دهد؛ اما رفع کامل این معضل در گرو همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی با منابع طبیعی است.

 

 

سازمان ملل تخمین می زند که جنگلزدایی باعث ایجاد تقریباً 20 درصد از آلایندگیهای گازهای گلخانه ای است. تقریباً تمام جنگلزدایی ها مرتبط با تولید گوشت هستند. هشتاد درصد از جنگلهای قطع شدۀ آمازون، بعنوان مرتع برای احشام تخصیص داده شده تا آنها را برای سلاخی آماده کند و بقیۀ جنگلهای قطع شده، برای کشت محصولاتی مانند سویا استفاده می شود که تا حد زیادی برای غذای حیوانات استفاده می شوند.

 

برای تولید تنها 28 گرم برگر گوشت،  5 متر مربع از جنگل های بارانی گرمسیری نابود می شود.

 

درحالیکه بر طبق تحقیقات، یک گیاهخوار می تواند هرساله تا نیم هکتار از درختان را حفظ کند!

 

 

گزارش جدید، با عنوان “دام و تغییر آب و هوا“، نشان می دهد که تولید گوشت، هر ساله باعث ایجاد بیش از 51 درصد از آلاینده های گازهای گلخانه ای در سراسر دنیا است. درحالیکه بر طبق گزارش سازمان ملل، همۀ انواع روش های حمل و نقل تنها 13 گازهای گلخانه ای را تولید می کنند.

 

 

 

 

 

 

 

گزارش سازمان ملل بیان می کند که یک تغییر جهانی به سمت رژیم غذایی وگان (فاقد هرگونه محصول حیوانی)، برای نجات دنیا از گرسنگی، فقر و بدترین اثرات گرمایش جهانی، امری حیاتی است.

گزارشی از هیئت بین المللی مدیرت منابع زیست پایدار برنامۀ زیست محیطی سازمان ملل (یو ان ایی پی)، ابراز می کند که در حالیکه جمعیت دنیا به سرعت به سمت رقم پیش بینی شدۀ 9.1 میلیارد نفر تا سال 2050 نزدیک می شود، رژیم غذایی گوشت و  لبنیات، زیست پایدار نیست.

 

 

http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8908111223

http://www.ravy.ir/content5518799.html

http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/TOPICS/ENVIRONMENT/EXTCC/0,,contentMDK:21799130~pagePK:210058~piPK:210062~theSitePK:407864,00.html

 

http://environmentalistdiet.blogspot.com/2009/07/tropical-rainforests.html

http://phce.org/environment/308-1389-05-05-22-43-16.html

http://phce.org/the-news/254-1389-03-19-20-11-42.html

 
 

ارسال به داغ کن - کلوب دات کام

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *