توقف جلگلزدایی به منظور حفظ تنوع زیستی.

 

در خلال کنفرانس بین المللی اخیر ” آینده سازگار با تغییرات آب و هوایی” که روز ۳ شنبه، ۱ ژوئیه در بریزبن، استرالیا،  پایان یافت، دانشمند ارشد برنامه محیط زیست سازمان ملل (یو ان ای پی)، دکتر جوزف الکامو، به لزوم پیگیری اهداف مشخص برای حفظ تنوع زیستی تأکید کرد. این درخواست او در پی رأی کشورهای “یو ان ای پی” در ماه ژوئن بود تا یک مرکز بین دولتی جدید در زمینه تنوع زیستی و اکوسیستم ها، با توجه به اهمیت این موضوعات و ارتباط آن با بقای بشریت، تاسیس گردد.

با توجه به کاهش هشدار دهندۀ گونه های حیوانی و گیاهی در سراسر جهان به خاطر فعالیت های انسانی و  تغییرات آب و هوایی، دکتر آلکامو  افزود که یک تدبیر ایده آل، این است که بر محدود کردن تاثیرات انسان بر تمام اکوسیستم ها تمرکز شود تا اینکه تک تک گونه ها را بر اساس شانس آنان در بهبود جمعیت شان حفظ کرد. او پیشنهاد میکند که برای حفظ زیستگاه ها، باید در استفاده از زمین ها تغییراتی صورت گیرد و کارهایی نظیر جنگل زدایی متوقف شود.

به گفته ی دکتر کلیو مک آلفین محقق زیست محیطی در دانشگاه کوئینزلند، پاکسازی زمین با جنگل زدایی بر تنوع زیستی استرالیا،  به شدت اثر میگذارد. وقتی به مناظری نظیر غرب و جنوب شرقی استرالیا و نیو ساوت ولز و ویکتوریا و یا کوئینزلند نگاه میکنید، در برخی از مناطق کمتر از % ۱۰ یا حتی % ۵ از گیاهان بومی، باقی مانده اند. در این مناطق، پاکسازی گسترده ای روی میدهد و این امر بر تنوع زیستی جذب آب باران، و تغییرات آب و هوایی نیز  اثر میگذارد. پروفسور مک آلفین، توضیح داد که مهم ترین دلیل جنگلزدایی سریع استرالیا، دامداری و چرای دام بوده است.

 

 

 

درختان برای جذب رطوبت و مواد مغذی، با چمن ها رقابت میکنند. در نتیجه، کشاورزان برای کشت محصولات تازه و ایجاد چراگاه، به مناطق وسیع تر رفته اند. برای نجات محیط زیست، پروفسور مک آلفین تأکید کرد که احیای زیستگاه های طبیعی امری حیاتی است، و به مسائلی نظیر استفاده از زمین و  تغییرات آب و هوایی نیز اشاره نمود.

اگر به استفاده از زمین ها، برای چرای گاوها و دیگر احشام توجه ای نشود و آنوقت بخواهیم به مسئله تغییرات اقلیمی و گازهای گلخانه ای رسیدگی کنیم، باز هم در آخر مشکل خواهیم داشت. لذا باید همه این مسائل را با همدیگر در نظر بگیریم و سعی کنیم در آینده به طور زیست پایدار تری از زمین ها استفاده کنیم.      

مصرف گوشت سبب شده جنگلهای وسیعی بخاطر کشت محصولاتی از بین بروند که صرف تغذیه دام ها میشود.  با این فعالیت ها که تنوع گونه های زیستی ما را به تاراج می برد، افزایش هشدار دهنده ای در انقراض گیاهان و  جانوران وجود داشته است.  

علاوه بر اینکه زمین برای پرورش دام جنگلزدایی شده است، خود دام نیز بخاطر انتشار گازهای گلخانه ای قوی سبب نابودی بیشتر گونه ها شده که گرمایش زمین را تسریع میکنند. جواب همه اینها، کاملاً روشن است. مصرف گوشت را متوقف کنید. این کار، باصطلاح “نیاز” به  پرورش دام را برطرف میکند که سریعاً مقدار زیادی از زمینها را به پایداری طبیعی یا به روشهای رشد طبیعی برخواهد گرداند که اجازه میدهد تنوع زیستی دوباره احیاء شود. این راهی است که باید برویم و سریع انجام دهیم.  

http://www.smh.com.au/environment/endangered-species-can-be-saved-says-un-scientist-20100630-zmvf.html 

http://www.nccarf.edu.au/conference2010/

http://www1.voanews.com/english/news/environment/Australian-Summit-to-Boost-Global-Defenses-against-Climate-Change-97383239.html

http://www.gpem.uq.edu.au/clive-mcalpine

 

 

 

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *