“مرکز سم شناسی دانشگاه لندن” در بریتانیا گزارش می دهد بسیاری از آفت کشهای کشاورزی از جمله چندین عدد از آنها که پسمانده هایی بر خواربار به جا می گذارند، سبب مسدود شدن تستسترون و سایر هورمونهایی می شوند که برای دستگاه تولید مثل سالم در مردان ضروری تلقی می شوند و همچنین
به صورت فوریتی خواستار آزمایش نظام مند آفت کشهای مصرفی فعلی شدند.
مواد شیمیایی مورد استفاده در آفت کشهای پایدار در سالهای اخیر به دلیل اثرات زیانبار مرتبط با آفت کشهای موسوم به نوع “ارگانو فسفر” تغییر کرده اند.
دانشمندان “دانشگاه کلمبیا” در نیویورک، آمریکا نوع جدیدتری از آفت کشها موسوم به “پایرترویید”ها را ارزیابی کردند که اثرات بلند مدت آن نامشخص بودند.
آنها بخصوص اثر تماس با “پرمترین” به عنوان حشره کشی که به صورت متداول به فروش می رسد و همچنین “پی بی او” را بررسی کردند که ماده افزودنی به این ترکیبات است.
محققان نمونه های هوا در محیط زندگی ۷۲۵ زن باردار را تجزیه نمودند و سپس رشد مغز کودکان آنان را و سپس رشد مغز کودکان آنان را طی سه سال پس از آن دنبال کردند.
این کودکان که مادرانشان در معرض بیش از 4.3 نانوگرم “پی بی او” قرار گرفته بودند، در سه سالگی در آزمونهای رشد ذهنی، 3.9 کمتر امتیاز کسب کردند.
دانشمند ارشد، “دکتر مورگان هورتون” اظهار داشت: “این یافته نگران کننده است چون امتیازهای شاخص رشد ذهنی، آمادگی ورود به مدرسه را بهتر پیش بینی می کنند.”
“دکتر هورتون” و متخصصان دیگر پیشنهاد می کنند که خانواده ها از مصرف اسپریهای حشره کش شیمیایی پرهیز کنند و بجای آن بدنبال استفاده از اقدامات مهار طبیعی باشند مانند بستن ترکهای دیوارها و پاک نگاه داشتن محیط منزل.
از دیگر نمونه اقداماتی که به حیوانات و زمین ضرر می رساند، استفاده از کودهای شیمیایی است.
سالانه 2.5 میلیارد کیلو آفت کش در جهان استفاده می شود!
و تنها % ۱۰، از این مواد شیمیایی به مناطقی می رسد که برای مصرف، در نظر گرفته شده بودند.
بقیه چطور می شود؟ برای آنها چه اتفاقی می افتد؟
این کودها به هوا و آب وارد می شوند، که آسیب های زیادی را سبب می شود، از سرطان در میان انسانها گرفته تا ایجاد مناطق مرده (مناطق کم اکسیژن یا فاقد اکسیژن) در اقیانوس ها.
که تا کنون بیش از 400 ناحیۀ مردۀ اقیانوسی در سراسر دنیا به وجود آمده است و این مناطق اقیانوسی در حقیقت فاقد حیات هستند، یعنی حیات در آنها در عرض چند دهۀ اخیر از بین رفته است و قطعا انسان ها مسئول آن هستند.
از آنجا که کشاورزی ارگانیک از آفت کش استفاده نمی کند و با پرورش دام، تولید شیر یا چنین فعالیت های مضری سر و کار ندارد، می توان آن را کشاورزی شفیق، هماهنگ با طبیعت نامید.
بیایید برای جلوگیری از مصرف تمامی اینگونه مواد زیانبار تلاش کنیم تا خردسالان، مادران و خانواده ها با سلامت و تندرستی شکوفا گردند و نوع کشاورزی مدرن را با شیوۀ ارگانیک و طبیعی آن جایگزین نماییم.
http://www.thedailygreen.com/environmental-news/latest/pesticides-testosterone?src=rss
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=pesticides-may-block-male-hormones
http://www.presstv.ir/detail/164883.html
http://www.upi.com/Health_News/2011/02/12/Common-insecticide-may-hurt-child-IQ/UPI-66491297548602/
http://www.mailman.columbia.edu/