تالاب گاوخونی در آستانۀ مرگ قرار گرفت.

 معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست اصفهان هشدار داد: 90 درصد تالاب بین‌المللی گاوخونی خشک شده است و هم ‌اکنون تنها لکه‌هایی از آب در این تالاب دیده می‌شود.

مریم فرهمند، معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست اصفهان در این خصوص با اشاره به وضع تالاب بین‌المللی گاوخونی و آثار خشکسالی بر این زیست بوم  گفت: بیش از 90 درصد وسعت 46 هزار هکتاری این تالاب بین‌المللی خشک شده است…..

اوضاع نامساعد اقلیمی و خشکسالی، بهره‌برداری‌های بی‌رویه از آب زاینده رود، کاهش آب ورودی به تالاب و افزایش آلودگی آب تالاب ناشی از پسماند صنایع و کشاورزی، تالاب بین‌المللی گاوخونی را با خطر نابودی مواجه کرده است.

معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست اصفهان تصریح کرد:عمق تالاب بکر گاوخونی که از با ارزشترین اکوسیستم‌های کشور در فلات مرکزی به شمار می‌رفت، در مواقع پرآبی بیش از 5 متر بود.

 تالاب گاو خونی در 140 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان در ارتفاع حدود هزار و 475 متری از سطح دریا قرار دارد و دارای پوشش گیاهی شامل گونه‌های متفاوت از جمله نی، لوئی، بارهنگهای آبی، علف بوریا و انواع جلبک و درفصل مهاجرت میزبان پرندگان مهاجر همچون فلامینگو و حواصیل است.

همانطور که فجایع مربوط به خشکسالی و بحران آب به آرامی درحال انتشار در سراسر جهان  است و % ۴۴ آلودگی جهانی را موجب میشود، حتی موجب اختلافهایی در بعضی مناطق میشود، صنعت دامپروری درحال  بلعیدن هرچه بیشتر  آب گوارای گرانبهای ماست.  اگر ما واقعاً می خواهیم  آب پاک مطمئن را برای خودمان و بچه هایمان نگاه داریم، باید فرآورده ی دامپروری را  متوقف کرده و  رژیم غذایی گیاهی را انتخاب کنیم.   

 

http://www.hamshahri.org/news-114029.aspx

http://phce.org/environment/308-1389-05-05-22-43-16.html

http://www.worldwatch.org/files/pdf/Livestock%20and%20Climate%20Change.pdf

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *