احتمال نابودی بلند ترین قلۀ ایران، دماوند.

 با جدا شدن روزانه 500 کامیون خاک و سنگ از دماوند تا 200 سال دیگر از بلندترین قله ایران چیزی باقی نمی‌ماند.

به گزارش سایت خبری محیط‌زیست ایران، دکتر اسماعیل کهرم افزود: به‌دلیل فعالیت 7 معدن پوکه‌برداری، ‌روزانه 500 کامیون خاک و سنگ از دماوند جدا می‌شود. در این میان مشکل‌های دیگری نظیر برگزاری تورهای 4 هزارنفری دامنه‌نوردی و کوهنوردی روی این کوه با شکوه، دماوند را تهدید می‌کند.

همچنین وضعیت چرای دام در پایین‌تر از ارتفاع 4 هزار متر دماوند و حشتناک و افراطی است و موجب نابودی مراتع و آسیب دیدن زمین می‌شود.

عباس محمدی، رئیس هیأت‌مدیره حفظ محیط‌زیست کوهستان گفت: دماوند نماد ملی ماست اما معدن‌کاوی، جاده‌سازی و چرای بی‌رویه دام، محیط‌زیست دماوند را به تخریب کشانده است. یکی از تاکیدات ما این است که همه معادن پوکه معدنی در دماوند باید تعطیل شود.

همچنین مسئولین محلی در یک اقدام نادر و تاسف‌بار، مسیر هفت کیلومتری یکی از دامنه‌های قلۀ دماوند را که با ارتفاع 5671 متری، یکی از بلندترین قله‌های جهان است، آسفالت کرد‌ند

شعاعی گفت: “با آسفالت کردن این جاده؛ ماشین‌ها تا ارتفاع 2900 متری از سطح دریا بالا می‌آیند و قطعا منطقه را آلوده می‌کنند. این اقدام برای بلندترین قله‌ خاورمیانه اسف‌بار است و باعث مرگ دماوند می‌شود. “

وی افزود: “معتقدم همان بلایی که بر سر قله‌های الوند و سبلان آمد و روی آنها تله کابین کشیدند، روی دماوند خواهد آمد و با ادامه این سهل‌انگاری‌ها، این ذخیره‌ ملی را از بین خواهند برد. “

در پی این اقدام متولیان محلی، فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ضمن نامه‌ای خطاب به وزیرکشور خواستار توقف بی‌درنگ این عملیات شده است.

 

درس تلخ کلاردشت، بهشت دیروز و بیابان کوهستانی امروز باید همه ما را متوجه آستانه شکنندگی و آسیب‌پذیری زیستگاه‌های کوهستانی‌مان کرده باشد.دماوند فقط یک قله نیست، ارزش دماوند صرفا به دیدنش تا مسافت 200 کیلومتری نیست؛ حتی دماوند را نباید با شورانگیزی‌های آرش کمانگیر و اسطوره‌های تاریخی‌اش سنجید. دماوند بالاتر از این قیاس‌هاست. دماوند نشان سرافراز طبیعت ایران روی زمین است.

http://www.hamshahri.org/news-110988.aspx

http://www.hamshahri.org/news-85503.aspx

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *