Seminar-With-Ms-Ebtekar

عکسهای همایش طرح مسیر سبز تا ساحل پاک با حضور خانم دکتر ابتکار، اسفند 92

Seminar-With-Ms-Ebtekar

 

 


روز سه شنبه 20 اسفند 1392 از ساعت 10 صبح لغايت 16 بعد از ظهر همايشي با عنوان اجراي طرح مسير سبز تا ساحل پاك با حضور خانم دكتر ابتكار، رئيس سازمان محيط زيست و آقاي دكتر مجابي و نمايندگان سازمانها و ادارات محيط زيست استانها و گروههاي فعال در زمينه محيط زيست در محل سالن همايش هاي بين المللي سازمان محيط زيست واقع در پارك پرديسان برگزار گرديد .

در بخش اول همايش كه تا نيمروز ادامه داشت نمايندگان ادارات محيط زيست استانهاي مختلف پروژه هايي را كه براي سال 1393 طرح ريزي كرده بودند به اطلاع حاضرين رساندند. از مسائل عمده مطرح شده : مساله حاد و بحراني دپوي زباله در مناطق مختلف كشور بخصوص تالابها و جنگل ها و پراگندگي بسيار زياد زباله در اكثر مناطق كشور و خشك شدن تالابها و مردابها و مهمترين آنها درياچه اروميه كه باعث ايجاد نگرانيهاي بسياري شده است و همچنين ايجاد سدهايي كه به دليل عدم كارشناسي صحيح نتايج مخرب و در مواردي غير قابل جبران داشته و همچنين تخريب جنگل ها و مراتع و فرسايش خاك و كمبود آب و آلودگي هوا و ريزگردها و گسترش روزافزون اين مساله بحراني جهاني كه متاسفانه كشور اسلامي و عزيز ما ايران در رده هاي اول اين بحرانها قرار گرفته است از مسائل زيست محيطي مهمي بوده است كه نگراني دوستداران و حافظان محيط زيست را برانگيخته است .

پس از صرف ناهار بخش دوم همايش با سخنراني جناب آقاي مهندس درويش (کارشناس ارشد محیط زیست و عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و همچنین مسئول گروه تحقيقات اقتصادي اجتماعي بيابان‌زايي) آغاز گرديد. ايشان عنوان نمودند كه در سازمان ملل متحد مركزي به نام مركز نظارت بر حفظ محيط زيست دنيا وجود دارد كه وظيفه اش مديريت و بررسي محيط زيست 190 كشور عضو سازمان ميباشد و اين عمل جهت نيل به مهمترين آرمان سازمان ميباشد كه حفظ صلح جهاني است كه ارتباط مستقيمي با حفظ پايداري اكولوژي دارد ، آنچه كه رئيس دولت يازدهم در منشور شهروندي به آن اشاره كرده است و آن پيوند دادن امنيت ملي به امنيت محيط زيستي است . ايشان عنوان كردند كه بازوهاي مركز نظارت بر حفظ محيط زيست دنيا ، تشكل هاي مردم نهاد و غير دولتي ميباشند .

پس از حضور خانم دكتر ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در طي زمان پرسش و پاسخ به برخي از نمايندگان سازمان هاي مردم نهاد حاضر فرصت داده شد تا مسائل و مشكلات زيست محيطي در منطقه خود را مطرح نمايند.
خانم دكتر ابتكار پس از استماع گلايه ها و نگرانيهاي تشكل ها سخنراني نمودند كه اهم آنها به شرح زير مي باشد :

ايشان از ايجاد اتاق فكر نهادهاي مردمي در 12 استان خبر دادند و از ديگر تشكل ها دعوت نمودند تا با اين اتاق فكر همياري نمايند . ايشان تاكيد نمودند كه تشكل ها به صورت تخصصي عمل نمايند و براي حضور در حوزه هاي مختلف نمايندگاني را برگزينند . نكته قابل توجه اينكه تشكل ها بايد آگاهي داشته باشند كه همانطور كه موافقاني دارند حتما مخالفاني هم وجود دارند كه بايد با هم همگرا شوند و تفاوت ديدگاهها را حل و فصل نمايند .
به گفته ايشان كار و نقش سازمان حفاظت محيط زيست تسهيل گري و پشتيباني حقوقي ميباشد و بحث توانمندي تشكل ها در حوزه هاي تخصصي و مديريت سازمانهاي مردم نهاد با جديت دنبال ميشود . همچنين نويد دادند كه در مورد برخي از مسائل عنوان شده از طرف تشكل ها ، اقدامات شاياني انجام شده است . در خاتمه ايشان با قدرداني از همت و تلاش تشكل هاي مردمي سخنراني خود را به پايان رساندند.

{AdmirorGallery}SEMINAR-With-Ms-Ebtekar{/AdmirorGallery}

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *