دکتر “بلیک”: ماهی و روغن های ماهی، سلامت انسان را بخطر می اندازند. (قسمت دوم)

  دکتر “استیو بلیک”، طبیعی درمان، گیاه شناس، درمانگر عضلانی – عصبی، دکتر سلامت کل نگر و نویسندۀ معروف از  ایالات متحده هستند که از رژیم غذایی وگان (فاقد محصولات حیوانی) پیروی می کنند.

ایشان بمدت هفت سال بعنوان مدیر مرکز سلامت کل نگر “مایی” خدمت کردند و دانشگاه سلامت جهانی را در هاوایی، آمریکا را تاسیس کرده اند. اهداف این موسسه مطلع کردن دیگران از موثرترین دست یابی ها به تغذیۀ طبیعی، شفا و سلامتی است.

اسید های چرب برای حفظ سلامت عالی، لازم هستند. اسید های چرب زنجیر بلند امگا 3 با دوکوزاهگزانوئیک اسید یا “دی اچ ای” و  ایکوزاپنتانوئیک اسید یا “ای پی ای” به ویژه برای بزرگسالان در حفظ قلبی سالم و برای جنینان و کودکان جوان در تسهیل رشد مغزی مفید هستند. این اسیدهای چرب ضروری، لینولئیک اسید و آلفا لینولنیک اسید هستند؛ این مواد در گیاهان یافت میشوند.

 روغن های ماهی حاوی هیچگونه اسید چرب ضروری نیستند. آنها برای سلامت انسان ضروری نیستند.  شما در رژیم غذاییتان به مقدار کافی آلفا لینولنیک اسید نیاز دارید، که یک اسید چرب امگا 3 است. ریشۀ این خانواده است و  تنها مادۀ ضروری در  خانوادۀ امگا 3 است. مصرف دو یا چهار گرم در روز از آلفا لینولنیک اسید مقدار خوبی خواهد بود.

تحقیقات نشان می دهند که اسیدهای چرب امگا 3 در کنترل التهاب که می تواند سبب آرتریت (التهاب مفاصل)، استئوآرتريت ( آرتروز )، آرتريت روماتيسمی و سایر امراض اتوايمون شود، موثرند.

دکتر “بلیک” می گوید لازم است که تعادلی از  امگا 3 و امگا 6 از قبیل لینولئیک اسید را در سیستم بدنمان داشته باشیم زیرا درحالیکه امگا 3 می تواند به جلوگیری از التهاب کمک کند، اسید های چرب امگا 6 التهاب را بدتر می کنند. التهاب با کاهش یافتن این مقدار می تواند تخفیف یابد، و تنها لینولئیک اسید اضافی نیست که التهاب را افزایش میدهد، بلکه آراکیدونیک اسید نیز می باشد. آراکیدونیک اسید یک پیش مادۀ مستقیم برای ایکوزانوئیدها،  نوع التهاب زا هستند. که تنها در گوشت و  محصولات لبنی یافت می شود. از اینرو  محدود کردن آراکیدونیک اسید و بالا بردن آلفا لینولنیک اسید راه خوبی برای کاهش دادن التهاب در بدنتان است، و بسرعت و بدون دارو بطور موثر اثر می کند.

چیز مهم دیگر پایین نگه داشتن لینولئیک اسید است. اکثر آمریکایی ها 10 تا 15 حتی 20 برابر بیشتر از این اسید چرب لینولئیک اسید می خورند. این امر، آنرا زیاد از حد قوی می گرداند و تبدیل آلفا لینولنیک اسید را به ایکوزاپنتانوئیک اسید، دشوار می سازد، که اگر تعادل باشد این امر کاملا براحتی رخ میدهد. تعادل مناسب چیزی مانند، نسبت سه به یک است؛ سه برابر مقدار لینولئیک اسید باید آلفا لینولنیک اسید باشد.

افسانه بر این اصرار دارد که ماهی و روغن ماهی برای سلامت قلب مفید هستند. اما، در بررسی مشهور “دارت 2” (رژیم غذایی  و امتحان آنفارکتوس دوباره)، بیماران قلبی دارای درد سینه که ماهی مصرف می کردند هیچ کاهشی در مرگ و میرشان دیده نشد و در کسانی که کپسول روغن ماهی می خوردند کشف گردید که خطر ایست قلبی و  مرگ ناگهانی افزایش یافته است. 

بیماران دیابتی در ساختن ایکوزاپنتانوئیک اسید یا “ایی پی ای” خود مشکل دارند و ممکن است به مکمل “ایی پی ای” و نیز “دی اچ ای” نیاز داشته باشند. مردمی که سیگار می کشند، در ساخت “ایی پی ای” و “دی اچ ای” خود مشکل دارند و ممکن است به مکمل “ایی پی ای” و “دی اچ ای” نیاز داشته باشند. برای بقیۀ ما خیلی سالم تر است که در بدنمان آلفا لینولنیک اسید خودمان به “ایی پی ای” تبدیل گردد.

دریافت “ایی پی ای” از بیرون، چه به شکل ماهی یا به شکل روغن ماهی، همگی مشکل زا هستند. یکی از مشکلات، خونریزی زیاد از حد  است. اگر “ایی پی ای” زیادی را بشکل روغن های ماهی بخورید، تمایل بدنتان به خونریزی افزایش می یابد. مشکل بسیار مهم دیگر این است که وقتی “ایی پی ای” یا ایکوزاپنتانوئیک اسید می خورید، عکسل العمل دفاعی بدنتان را کاهش می دهد.

اگر ماهی یا روغن های ماهی بخورید، شانس آلوده شدن بدنتان با “دی بی تی” یا  “پی سی بی” ها،  “پلی کلرینیتد بایفنیل ها”، جیوه و  دیگر آلودگی های محیطی کاملاً بالا است.

 

تامین این اسید ها از جلبک نیز امکان پذیر است زیرا در نهایت تنها جلبک است که “ایی پی ای” و “دی اچ ای” را می سازد اما ماهی آنرا نمی سازد. ماهی ها فقط آنرا می خورند و آنرا در بدنشان ذخیره می کنند، شما می توانید مکمل هایی را که از جلبک درست شده اند و دارای “ایی پی ای” و  “دی اچ ای” هستند را به مقداری که نیاز دارید، استفاده کنید. 

 

دکتر “بلیک” تعدادی نکته دربارۀ تامین اسیدهای چرب ضروری امگا 3 از طریق منابع گیاهی دارد:

اگر شما تخم کتان آسیاب نشده را برداشته و آنها را آسیاب کنید، مثلاً، در یک مخلوط کن، آنگاه می توانید بعد از اینکه غذایتان پخته شد، یک قاشق غذا خوری از آنرا به غذا اضافه کنید. این مکملی فوق العاده از آلفا لینولنیک اسید خواهد بود که به میزان زیادی، توانایی ساخت “ایی پی ای” و “دی اچ ای” را در بدنتان افزایش خواهد داد.

گردو ها یکی از معدود مغزها یا دانه هایی هستند که مقدار زیادی آلفا لینولنیک اسید دارند. همچنین دانه های “چیا” و دانه های “پریلا” منابع خوبی هستند. روغن جدیدی کشف گردیده با نام روغن “اکیوم” که دارای اﺳﻴﺪ اﺳﺘﺌﺎرﯾﺪوﻧﻴﮏ است و  اﺳﻴﺪ اﺳﺘﺌﺎرﯾﺪوﻧﻴﮏ آسان تر از آلفا لینولنیک اسید توانایی تبدیل شدن به “ای پی ای” را دارد.

 

www.NaturalHealthWizards.com

Loading

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *