نمایشگاه محیط زیست به مدت دو روز در تاریخهای پانزدهم و شانزدهم اسفند ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی برگزار شد. در این دوره از برپایی نمایشگاه محیط زیست با وجود تعداد کم شرکت کننندگان، استقبال خوبی بویژه از جانب دانشجویان رشته ی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لواسانات و رودهن و…، مدارس مختلف در مقاطع متفاوت و همچنین تعدادی از محقیقن در این زمینه انجام شد که بسیار مسرت بخش بود.
چرا که بویژه در مورد گروه سنی کودکان آموزشهای درست در مورد محیط زیست و نحوه ی صحیح برخورد با آن و ایجاد علاقه و دوستی نسبت به فعالیتهای زیست محیطی، مانند بذر خوبی است که در آینده ای نیک به ثمر خواهد نشست.
غرفه کانون انسان پاک زمین پاک، با ارائۀ محصولات خود شامل فیلم های مستند و علمی دوبله شده و بروشورها و آخرین اخبار و مقالات در زمینۀ گرمایش جهانی، معضلات و مشکلات محیط زیست ایران، ارائۀ راه حل های کاربردی برای توقف بحران های زیست محیطی کنونی مانند شیوۀ زندگی سالم و زیست پایدار مبتنی بر تغذیۀ گیاهی، جایگزینی کشاورزی مدرن با کشاورزی ارگانیک، بازیافت، منابع تجدید پذیر انرژی و غیره در تلاش است تا مردم و مسئولین را به اعمال هر چه بیشتر این راه کارها در جامعه تشویق نماید.

همچنین کانون انسان پاک، زمین پاک فیلم های دیگری را در زمینۀ جنبۀ سلامتی تغذیۀ زیست پایدار گیاهی از دید پزشکان گیاهخوار و نحوۀ طبخ این اینگونه غذا ارائه می دهد تا مردم را در پیروی از این شیوۀ زندگی زیست پایدار، یاری نماید. در وب سایت کانون انسان پاک، زمین پاک نیز مقالات و اخبار بسیاری در مورد تغییرات اقلیمی و بحران های زیست محیطی، کشاورزی ارگانیک، فن آوری زیست پایدار، سلامتی و غیره وجود دارد.
سایر غرفه های شرکت کننده در این نمایشگاه بیشتر در زمینه های گل و گیاه و بازیافت و مدیریت پسماند زباله فعالیت داشتند که به طور مختصر به معرفی آنها می پردازیم:
غرفه ی باشگاه جهانگردی صلح، که بیشتر در مورد مهارتها و ابزار و وسایل کمپینگ فعالیت می کردند و از طریق مجلات و کتب مختلف اطلاعات مفیدی در مورد سفرهای طبیعت گردی آموزش می دادند. نکته ی جالبی که در این غرفه بچشم خورد کتابهای آموزش آشپزی گیاهی بود که برای فروش گذاشته بودند و این موضوع جای امید و شادی بسیاری داشت.

غرفه جمعیت حامیان زمین، که در زمینه ی توامندسازی، و ارتقای دانش زیستمحیطی شهروندان، ارتقای کیفیت زندگی و ساختن محیطی سالم، بعنوان مهمترین رسالت فعالیت می کنند. که از جمله فعالیتهای علمی و پژوهشی آنها میتوان طرح ایمن سازی کمپوست خانگی: جمع آوری سرنگهای انسولین از زبالههای خانگی، بهروری انرژی های نو در مصارف شهری (استفاده از انرژی های خورشیدی در پله های عابر برقی) و طرح تحقیقاتی تاثیر درخت بلوط بر اقلیم شهر تهران نام برد. و در زمینه ی عملی هم، اجرای چندین جشنواره زیست محیطی در زمینه ی پاکسازی کوهستان، هوای پاک، فرهنگسازی آب و آشنایی با اهمیت چگونگی برخورد با پوشش جانوری از جمله یوزپلنگ، تمساح پوزه کوتاه ایرانی و…. نام برد.

غرفه ادارهی بازیافت شهرداری منطقه 2، که این اداره با همکاری شرکت خدماتی باغشهر تهران که مجری جمعآوری پسماندهای خشک نواحی 2،3،4،5،6،7 و 8 است، با تولید و تهیهی بروشورهای متعدد عموم را از فعالیت های خود و همچنین مزیت های بازیافت و طرح تفکیک از مبدا و مدیریت پسماندها آشنا میکردند.

www.bazyaft2.ir www.wastelessliving.com
غرفهی موسسه دستور کار 21 در کمپینی با نام “بکاریم برای کرهی زمین” فعالیت می کنند و عموم را تشویق میکنند تا با کاشت نهال، طبیعت و محیط زیست را بیمه کنند، و حتی بعنوان هدیه در مناسبتهای مهم به دوستان و عزیزان و خانواده ی خود از طریق این کمپین کاشت درخت، یک نهال هدیه دهند. چون کاشت نهال را هدیهای ماندنی برای نسل کنکونی و نسلهای آینده می دانند.

غرفهی مجتمع آموزشی سوده، به عنوان اولین مدرسه با رویکرد زیست محیطی در بین مدارس مطرح شده تلاش می کند دانشآموزان را در سنین و مقاطع مختلف با مسائل زیست محیطی آشنا کند، به همین منظور فعالیت های متفاوتی در این مجتمع صورت میگیرد که از جمله می توان موارد زیر را نام برد:
1- برگزاری کارگاههای آموزشی محیط زیست، توسعه ستاد محیط زیست و توسعه ی پایدار شهرداری تهران، آب برای زندگی، انرژی، بازیافت، هوای پاک، گرمایش زمین که در این راستا تقدیرنامه های بینالمللی را دریافت کرده است.
2- اجرای پروژه های زیست محیطی
3- راهپیمایی دانشاموزان در روز هوای پاک و درخواست حفاظت از محیط زیست
4- استفاده از خوراکپز خورشیدی برای آشنایی دانشآموزان با انرژیهای نو وپاک (خورشید)
5- آموزش مفاهیم زیست محیطی (تفکیک زبالههای خشک و تر و زبالههای خطرناک) و تفکیک زباله های خشک و تر توسط دانشاموزان و انتقال زبالههای تر به رآکتورحاوی کرم های زباله خوار و تبدیل زبالهها به کمپوست
6- کاشت گیاه و درخت توسط دانش آموزان
7- اردوی بازیافت

غرفه ی پایگاه آموزشی گل و گیاه شهرداری منطقه 2 و سایر غرفه هایی که در راستای کاشت گل فعالیت میکردند از جانب شهرداری های مناطق مختلف تهران کلاسهای آموزشی مفیدی را بصورت رایگان با مبحث چگونگی کاشت و نگهداری گیاهان آپارتمانی و انواع نهال و درخت در باغچه ها و بطور کلی ترویج فرهنگ فضای سبز و استفاده و نگهداری صحیح از گلدان ها برگزار می کنند، بعلاوه این مطالب ارزشمند را بصورت هفته نامه و برشورهای متفاوت هم در اختیار عموم قرار میدهند.

پایگاه گیاهپزشکی و آموزش گل و گیاه شهرداری منطقه 2/ سعادت آباد، بلوار دریا، بوستان دلاوران- 88685152
غرفه ی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، که به طور مختصر به شرح فعالیت های آن میپردازیم:
یونسکو چارچوبی را برای بررسی مشکلات جهانی انسان بر اساس برابری کشورهای عضو ارائه می دهد که بر مبنای اصولی جهان شمول، تنوع و کرامت انسانی استوار شده است و این سازمان بطور جدی در پی تقویت ارکان منسجمی است که صلح، توسعهی پایدار و حقوق بشر را تشکیل می دهد و در زمینهی فقرزدایی، و ترویج گفت و گو میان تمدنها، فرهنگها و مردم مشارکت می کنند.
چالشهای جهانی یونسکو:
یونسکو باید با توسل به راهبردها و فعالیتهای خود برای تحقق اهداف توسعهی هزارهی ملل متحد تا سال 2015 ، بویژه در موارد زیر، مشارکت کند:
1- به نیمه رساندن تعداد افرادی که در فقر کامل زندگی میکنند؛
2- دسترسی فراگیر به آموزش ابتدایی
3- حذف نابرابری جنسیتی در آموزش ابتدایی و متوسطه
4- مشارکت در مبارزه با HIV/AIDS ، ملاریا و سایر بیماریهای مسری
5- تضمین پایداری زیست محیطی

رسالت اصلی کمیسیون ملی در کشور، تعیین خلاء ها، تمرکز نیرو بر حوزههای الویت دار و بحران زای ملی و جهانی و اجتناب از تلاشهای حاشیهای است. کانون اصلی فعالیتها، مطالعه و بررسی اندیشهها و تبادل اطلاعات و توسعهی توان و ظرفیتهای کشور در زمینههای آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات باتوجه به معیارهای بینالمللی است. راهبرد اصلی در هدایت اقدامات: تقویت ارتباط بین تحقیقات و سیاستگذاریها، شناسایی و تعیین خطمشیهای موفق، توسعهی ظرفیتهای نهادی و انسانی کشور و حساس نمودن دولت و جامعه نسبت به موضوعهای مهم و روز آمد جهانی است.
غرفهی مربوط به شرکت تعاونی خدماتی بازرگانی مراکز اسقاط و بازیافت خودرو فرسوده کشور، که فعالیت خود را از شهریور ماه سال 1389 آغاز کرده است و اهدافی چون تکمیل ظرفیت خالی مراکز عضو در سطح کشور و همچنین فروش تجمیعی محصولات به مجتمع فولاد و راه اندازی کارخانهی بازیافت لاستیک فرسوده را دنبال می کنند. چراکه معتقدند:
از رده خارج کردن یک خودرو فرسوده = کاشت یک درخت

غرفهی مربوط به شرکت قومس موفق به تولید ورق و ظروف یکبار مصرف گیاهی قابل تجزیه در محیط زیست با منابع تجدید پذیر گردیده است. از آنجایی که در کشورمان ایران امروز با انباشت زبالههای پلاستیکی به عنوان عاملی غیرقابل کنترل و تهدید کنندهی محیط زیست روبروست، لذا تولید و استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی در صنایع مختلف نقطهی عطفی در کاهش این آلودگیها در محیط زیست خواهد بود.
شرکت دنیای سبز قومس با استفاده از پلیمرهای گیاهی تولید شده از نشاسته ذرت اصلاح شده موفق به تولید ورق و در نهایت انواع ظروف یکبار مصرف شده است.

www.donya-e-sabz.com or www.donya-e-sabz.ir
غرفه مربوط به جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست، که سازمانی مردم نهاد، غیردولتی، غیر سیاستی، و غیر انتفاعی است که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران، از طریق ارتقا آگاهی کلیه اقشارجامعه در زمینهی محیط زیست و منابع طبیعی با تشریک مساعی کلیه مسئولان، سارمانهای دولتی، بخش خصوصی و سازمانهای غیردولتی با حساسسازی ضروری و بموقع مسئولان و جامعه نسبت به مسائل و مشکلات محیط زیست کشور فعالیت می کنند. این جمعیت را 10 نفر از اساتید دانشگاه، متخصصان و علاقهمندان به محیط زیست در سال 1374 طبق اساسنامهی مصوب با رویکردی مشارکتی جهت حفظ محیط زیست و دستیابی به اهداف توسعه پایدار پایهگذاری کردهاند. ماموریت سازمانی جمعیت در قالب فعالیتهای 7 کمیته و با هماهنگی هیئت مدیزه محقق می شود. که شامل کمیته آموزش، کمیته پژوهش، کمیته انتشارات، کمیته روابط عمومی و روابط بینالملل، کمیته تامین منابع مالی، کمیته شعبه ها و کمیته دیدهبان محیط زیست و حوادث غیر مترقبه است.

غرفهی مربوط به شرکت مریک و شرکت تحقیقاتی و مهندسی برکه تثبیت شریف که تولید کننده سه نوع محصول متفاوت، کاربردی و زیست محیطی بودند، شامل روغن زیتونهای ارگانیک، تهیهی کودهای گیاهی برای مصرف و ترویج کشاورزیهای ارگانیک و همچنین تولید مواد شویندهی کاملا همساز و سازگار با محیط زیست و سلامت پوست و فاقد هرگونه مادهی شیمایی بطوریکه حتی ادعای خوراکی بودن این مواد شوینده را داشتند!

www.mission-golestan.org www.ecomoist.com
و در نهایت اجراهای موسیقی زنده از جانب چندتن از اهالی ایل استان البرز که از جانب مسئولین به این نمایشگاه دعوت شده بودند تا برای بازدیدکنندگان حال و هوا و چگونگی زندگی ایلات و عشایر را بیان کنند و از آنجایی که تعداد زیادی از بازدیدکنندگان گروه سنی دانش آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی بودند، بازدید از این چادر و سایر جزئیات آن بسیار پرطرفدار و جذاب شد.
با تشکر از تمامی مسئولین و دستاندرکاران برپایی چنین نمایشگاههایی با موضوعات و بحران های روز و با هدف ایجاد افزایش آگاهی در عموم و همچنین بازدیدکنندگانی که برای نجات سیارهی خود ارزش زیادی قائل هستند.
باشد که چنین اشخاص وظیفهشناسی، چه در جایگاه مسئولین و چه در جایگاه بازدیدکننده و شرکت کننده، دست به دست هم داده این چنین فعالیت هایی را هرچه بیشتر و بهتر راه اندازی و اطلاع رسانی کنند و سیارهی خاکی ما، زمین، این اسطورهی حرکت و پویایی را برای سلامت و بقای آن حمایت کنند تا نسل های بعدی هم لذت بردن از زیبایی سیارهی خود سهیم شوند.
برای تماشای عکس های این نمایشگاه، لطفا به این آدرس مراجعه فرمایید:
http://phce.org/imagegallery/568–21-89.html