كانون دوستداران محيط زيست دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران در حاشيه سومين همايش ملي آموزش كه در اين دانشگاه در روزهاي 27، 28 و 29 ارديبهشت برگزار گردید به برپايي نمايشگاه اي با عنوان ” آموزش محيط زيست ” نیز اقدام کرد. همچنین در كنار اين نمايشگاه كارگاهي نيز با عنوان “ نقش آموزش در فعاليت هاي زيست محيطي ” نیز برگزار شد.
در این نمايشگاه 12 تشكل زيست محيط فعال در حوزه آموزش و فرهنگ زيست محيطي شرکت داشتند و هدف از برگزاري آن باز تابي از عملكرد آموزشي اين گروهها و ايجاد ارتباط بين گروهها، دانشجويان، افراد جامعه و متخصصين حوزه آموزش ايران، حاضر در سومين همايش ملي آموزش بود.
نکته ی دلگرم کننده ی این نمایشگاه به نوبه ی خود کوچک، استقبال گرم و جدی مردم از مطالب ارائه شده بود، که می توان همچنان امیدوار بود که با وجود از دست رفتن بسیاری از منابع غنی حسرت بر انگیز، اما گویا به تازگی می توان زمزمه های نوید تحولات درونی ساکنین کنونی زمین در راستای پاس داشتن کره ی خاکی زیبای خود را شنید.
گروههاي شركت كننده در اين نمايشگاه:
انجمن كوهنوردان ايران | انجمن حفظ محيط كوهستان | انجمن يوز ايراني | انجمن طرح سرزمين | جمعيت زنان مبارز با آلودگي محيط زيست | كانون انسان پاك، زمين پاك | موسسه توسعه پايدار هرمد | انجمن سبز چيا، مريوان | گروه هيلو، جنبش علفزار كرمانشاه |انجمن تنوع زيستي و ذخاير ژنتيكي آريانپات
غرفه کانون انسان پاک زمین پاک، با ارائۀ محصولات خود شامل فیلم های مستند و علمی دوبله شده و بروشورها و آخرین اخبار و مقالات در زمینۀ گرمایش جهانی، معضلات و مشکلات محیط زیست ایران، ارائۀ راه حل های کاربردی برای توقف بحران های زیست محیطی کنونی مانند شیوۀ زندگی سالم و زیست پایدار مبتنی بر تغذیۀ گیاهی، جایگزینی کشاورزی مدرن با کشاورزی ارگانیک، بازیافت، منابع تجدید پذیر انرژی و غیره در تلاش است تا مردم و مسئولین را به اعمال هر چه بیشتر این راه کارها در جامعه تشویق نماید. همچنین کانون انسان پاک، زمین پاک فیلم های دیگری را در زمینۀ جنبۀ سلامتی تغذیۀ زیست پایدار گیاهی از دید پزشکان گیاهخوار و نحوۀ طبخ این اینگونه غذا ارائه می دهد تا مردم را در پیروی از این شیوۀ زندگی زیست پایدار، یاری نماید. در وب سایت کانون انسان پاک، زمین پاک نیز مقالات و اخبار بسیاری در مورد تغییرات اقلیمی و بحران های زیست محیطی، کشاورزی ارگانیک، فن آوری زیست پایدار، سلامتی و غیره وجود دارد.
غرفه ی طرح سرزمین من، این غرفه در 3 بخش آموزش، حیات وحش، و جوامع محلی فعالیت می کنند، که با انجام فعالیت هایی از قبیل:
– کمپ و سفرهای آموزشی-تفریحی
– تهیه ی کتابچه، بروشور و انتشار مقالات آموزشی
– تشکیل انجمن های آموزشی فعال در زمینه ی محیط زیست
– برگزاری سمینار، جشنواره و مسابقات مرتبط با مسائل محیط زیست.
و همین طور با حمایت از محصولات ارگانیک و صنایع دستی روستاهایی که در جوار مناطق حفاظت شده ی حیات وحش هستند، و برپایی غرفه های مختلف در بازارچه های خیریه برای فروش این محصولات موجب آشتی دوباره ی اهالی این روستاها با محیط زیست و حیوانات شده اند.
22281915-22838389
غرفه ی آریانپات، این غرفه مربوط به یک NGO تحقیقاتی پژوهشی است که درمورد مجموعه گیاهان و حیوانات مناطق ایران با هدف آشنایی مردم با گونه های حیوانی و گیاهان و خواص دارویی و همینطور نحوه ی استفاده از آن ها نتیجتا منجر به شناخت گیاهان و شناساندن گونه های جدید است، فعالیت می کنند
غرفه ی جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست، که سازمانی مردم نهاد، غیردولتی، غیر سیاستی، و غیر انتفاعی است که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران، از طریق ارتقا آگاهی کلیه اقشار جامعه در زمینهی محیط زیست و منابع طبیعی با تشریک مساعی کلیه مسئولان، سارمانهای دولتی، بخش خصوصی و سازمانهای غیردولتی با حساسسازی ضروری و بموقع مسئولان و جامعه نسبت به مسائل و مشکلات محیط زیست کشور فعالیت می کنند. این جمعیت را 10 نفر از اساتید دانشگاه، متخصصان و علاقهمندان به محیط زیست در سال 1374 طبق اساسنامهی مصوب با رویکردی مشارکتی جهت حفظ محیط زیست و دستیابی به اهداف توسعه پایدار پایهگذاری کردهاند. ماموریت سازمانی جمعیت در قالب فعالیتهای 7 کمیته و با هماهنگی هیئت مدیزه محقق می شود. که شامل کمیته آموزش، کمیته پژوهش، کمیته انتشارات، کمیته روابط عمومی و روابط بینالملل، کمیته تامین منابع مالی، کمیته شعبه ها و کمیته دیدهبان محیط زیست و حوادث غیر مترقبه است.
غرفه ی انجن سبز چیا مریوان، اعضای این انجمن در راستای جهت بخشی به انرژی های مثبت و سازنده ی خود و برای نیل به جامعه ای زیست محیطی و محیط زیستی شایسته، در قالب کمیته های زیر فعالیت می نمایند:
کمیته ی هنری (عکس، فیلم، تئاتر)، کمیته ی فرهنگی (نشریات، آموزش و مشارکت مردمی)، کمیته ی اجرایی (برگزاری همایش و سمینار، پاکسازی محیط زیست، نهالکاری)، کمیته ی بحران و حوادث (اطفای حریق، سیل و زلزله)، کمیته ی تحقیقات و پژوهش، کمیته ی کودکان و نوجوانان، کمیته ی زنان.
و از آنجایی که مسائل زیست محیطی جهانی می باشد، خود را محدود به فعالیت در منطقه ی خاصی نمی بیند، اما الویت کاری آن منطقه ی مریوان و سروآباد است.
غرفه ی عبور با دوچرخه از بیابانهای ایران، این غرفه به صورت ماکت و با تاکید بر زیست بوم و احیای کویر و آشنایی بیشتر با این مناطق برپاشده بود و پوسترهایی هم در زمینه ی فعالیت های انجام شده در این راستا ارائه گردیده بود.
ارائه ی پوسترها و آثار گرافیکی از طراح جوان “جناب آقای علی نوری پور”، که ایشان با دستی توانا، بسیار هنرمندانه و تاثیر گذار بحران ها و مسائل زیست محیطی و آثار یا علل آنها را به تصویر کشیده بودند که با استقبالی تحسین برانگیز روبه رو شد. از جمله موضوعات آثار ایشان، آلودگی هوا، آلودگی خاک، تغییر رفتار انسانها، آلودگی و آثار سیگار، گرمایش زمین و نتیجتا انقراض اکوسیستمها، تقدیر از جانورانی که دیگر امروز در میان ما نیستند و ….
انجمن حفظ محیط کوهستان، این انجمن با چاپ نشریات و کتب و همچنین با برگزاری اردوهای آموزشی و پاکسازی محیط، هم نحوه ی کوهنوردی و هم احترام به محیط زیست را آموزش می دادند.
گروه هیلو جنبش علفزارها، این انجمن که بیشتر هم در کرمانشاه فعالیت دارند بانگ هشدار برانگیز انقراض جنگلهای بلوط جنوب کرمانشاه و سوخته شدن علفزارهای ورمنجه را سر می دادند و همین طور خطر انقراض تاسف انگیز لاله های واژگون که یکی از دلایل اصلی آن، از پیاز کنده شدن این گلهای بسیار زیبا توسط گلفروشان دستفروش به دلیل عدم آگاهی و اقدام سریع برای فروش و سود بیشتر است را، سر می دادند.
موسسه توسعه پایدار هرمد، که همواره با شعار “بکاریم برای زمین” در تمامی صحنه های درختکاری حضور داشتند و خواهند داشت، و در این نمایشگاه هم به تبلیغ همین موضوع به انضمام آموزشهای نگه داری گل و گیاه و با استفاده از کودهای طبیعی و تولید شده توسط نوعی کرم می پرداختند.
انجمن یوزپلنگ ایرانی، این غرفه هم از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی و همینطور چاپ کتب و نشریات به افزایش آگاهی عمومی در راستای پوشش جانوری حیرت انگیز ایران و اهمیت حفظ و کمک به بقای آنها فعالیت می کند و درحال حاضر هم نیازمند مدرسین توانمند بیشتر برای فعالیت در این انجمن هستند.
در روز آخر این نمایشگاه نیز کارگاه آموزشی با موضوع جایگاه آموزش در فعالیت های زیست محیطی برگزار گردید که اهداف آن:
1- چرا بايد آموزش داد؟
2- مخاطبين اصلي آموزش چه كساني هستند؟
3- محتواي آموزشي چيست؟
4- اين آموزش با چه هدفي ارايه مي گردد؟
بود.
و در پایان کارگاه آموزشی، تمام سازمان های غیر انتفاعی خودشان را برای دیگر سازمان ها معرفی کرده و برنامه ها و اهدافشان را در خصوص آموزش به مردم ارائه دادند. سپس از تمام سازمان های غیر انتفاعی شرکت کننده با تقدیر نامه ای از سوی كانون دوستداران محيط زيست دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران تقدیر گردید.
ضمن تشکر فراوان از كانون دوستداران محيط زيست دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران، امیدواریم تا چنین نمایشگاه هایی در ایران بیشتر برگزار گردد تا مردم در خصوص حفظ محیط زیست بیشتر آگاه گردند و همچنین سازمان های زیست محیطی به یکدیگر بپیوندند تا با کمک یکدیگر در جهت کاهش معضلات زیست محیطی اقدام نمایند.
برای تماشای عکس های بیشتر، لطفا از عکس های نمایشگاه در قسمت گالری عکس کانون انسان پاک، زمین پاک در آدرس زیر دیدن فرمائید:
http://phce.org/imagegallery/617-rajaee90.html