پاسـداشت دهـه تنوع زيستـي در ايـران، ركاب زني با دوچرخه در مسير مباركيه ورامين تا بادرود اصفهان {31 فروردين تا 2 ارديبهشت 1390}
سال 2010 ميلادي را كه پشت سر گذاشتيم سال جهاني تنوع زيستي نام گذاري شده بود. مراسم پاسداشت يكساله اي براي تنوع زيستي و ارزش آن در پايداري زندگي بر روي زمين. اهميت موضوع و فعاليت هاي گروهها ، دولت ها و جوامع بين المللي در اين سال نسبت به افزايش آگاهي هاي مردم نسبت به تنوع زيستي با شعار ” تنوع زيستي زندگي است، تنوع زيستي زندگي ما است ” اين برنامه يك ساله را به تلاشي به عنوان دهه تنوع زيستي تبديل نموده است.
از سال 2011 تا 2010 از سوي سازمان ملل دهه تنوع زيستي اعلام گرديده است. در اين اعلاميه سازمان ملل، بر ابعاد اكولوژيكي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و اخلاقي موضوع تنوع زيستي پافشاري گرديده است.
انسان ها خود بخشی از گوناگونی ارزشمند طبیعت هستند و این توانایی را دارند که آن را نیک نگه دارند یا نابود کنند. تنوع زیستی یا گوناگونی حیات برروی زمین، برای پایداری نظام ها و شبکه های زنده ای که سلامت، ثروت، خوراک، سوخت و خدمات حیاتی زندگی ما را تامین می کنند، امری ضروری است. فعالیت بشر باعث شده است که گوناگونی حیات برروی زمین با آهنگی بسیار سریع در حال از دست رفتن باشد. این خسران برگشت ناپذیر برای انسان ها چیزی جز فقر به همراه ندارد و به نظام های پشتیبان حیات که همواره به آن وابسته ایم آسیب می رساند. اما ما میتوانیم از این آسیب پیشگیری کنیم. بیایید به دست آوردهای خود برای حفظ تنوع زیستی بیندیشیم و به ضرورت چالشی که در آینده با آن روبه رو می شویم بیشتر بپردازیم.
همه ما می توانیم با زندگی به شیوه ای پایدار به تنوع زیستی و محیط زیست کمک کنیم. چگونه بر محیط زیست پیرامون خود تاثیر می گذاریم؟ رفتار ما چگونه دیگر زیست بوم ها و مردمان دوردست را تحت تاثیر قرار میدهد؟ نخستین گام ها برای بهبود وضعیت تنوع زیستی کمتر مصرف کردن، کمتر زباله تولید کردن، دوباره استفاده کردن و بازیافت کردن و تغییر عادات غذایی مان یعنی روی آوردن به شیوۀ زیست پایدار تغذیۀ گیاهی و کشاورزی ارگانیک است؛ این حرکت های کوچک روزانه می تواند بسیار موثر باشد.
درباره تنوع زیستی و دیگر موضوعات زیست محیطی در منطقه و کشور خود آگاهی بیشتری کسب کنیم. پیش از آن که حرکت خود را آغاز کنیم لازم است اندکی بیشتر درباره تنوع زیستی بدانیم. می توانیم با پیوستن به نهادهای غیردولتی زیست محیطی و داوطلب شدن در حرکت های زیست محیطی منطقه خود، به تلاش جهني دهه تنوع زيستي ملحق شويم. نجات تنوع زیستی از دل جامعه آغاز می شود. مصرف درست و عاقلانه با در نظر گرفتن تاثیر رفتار ما بر زیست بوم های سیاره مان بهترین راه برای حفظ و نگه داری و بهره مندی پایدار از تنوع زیستی سیاره مان است.
تيم دوچرخه سواري كانون دوستداران محيط زيست دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران با هدف معرفي و پاسداشت دهه تنوع زيستي در ايران با همكاري تعدادي از گروهها و تشكلهاي حامي حيات وحش و محيط زيست قصد دارند با عبور از بيابان مركزي در مسير مباركيه ورامين تا بادرود اصفهان با هدف هشدار در باره انقراض گربه سانان بيابان مركزي ركابزني كنند. اطلاعات و شواهد و مطالعات علمي شاهدي بر وجود ارتباط معنادار بين آگاهيهاي زيست محيطي ساكنان جوامع بومي و حفاظت از حيات وحش و حفظ تنوع زيستي مي باشد.
اعضاي اين گروه با توزيع بسته هاي آموزشي و پوستر معرفي يوز ايراني و ديگر گربه سانان بيابان مركزي، قصد ايجاد حساسيت در بين جوامع بومي منطقه بادرود دارند.
انجمن يوز ايراني، انجمن حافظان محيط زيست بادرود، شهرداري بادرود، هيئت كوهنوردي بادرود، گروه كوهنوردي صبا بادرود اين تيم دوچرخه سواري را در راستاي فعاليت هاي آموزشي در منطقه ياري ميكنند.اين تيم حركت خود را در بامداد سه شنبه 31 فروردين از پاسگاه محيط باني مباركيه آغاز مي نمايد و در روز جمعه 2 ارديبهشت همزمان با روز جهاني زمين پاك در بادرود خاتمه مي دهد.
اعضاي تيم:
1- محمد عظيمي | سرپرست برنامه
2- محمد جواد محسن پور | مدير فني برنامه
3- كوشا كاشاني | عضو گروه
حاميان برنامه:
– دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران | معاونت دانشجويي و فرهنگي | مديريت امور فرهنگي و فوق برنامه
– انجمن يوز پلنگ ايراني
– انجمن حافظان محيط زيست بادرود | شهرداري بادرود | هيئت كوهنوردي بادرود | گروه كوهنوردي صبا بادرود
– كانون گردشگري آراد
– باشگاه فرهنگي ورزشي تيرگان
– موسسه كوهنوردي البرزكوه
– ديده بان حقوق حيوانات
– فروشگاه تجهيزات دوچرخه جباري
تنوع زیستی در خطر است: بررسی علت ها و راه حل ها:
http://phce.org/environment/545-1389-11-30-22-23-38.html
http://phce.org/environment/577-1390-01-15-06-12-52.html