از خشکسالی های مکزیک گرفته تا سیلهای پاکستان و گرمای کشندۀ آمریکا، مصیبتهای جوی ناشی از گرمایش جهانی در حال افزایش هستند.
متخصصان ابراز نگرانی کرده اند که اینها می توانند به بی ثباتی در بازارهای جهانی کشاورزی و حتی درگیری بر سر مواد غذایی مانند موارد مشاهده شده در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ بیانجامد.
بانک جهانی در مقالۀ جدیدی اثرات تغییرات اقلیمی را به دقت در مورد کشورهای موزامبیک، اتیوپی، غنا، بنگلادش، آولاک (ویتنام)، سومالی و بولیوی مورد مطالعه قرار داد و تخمین زد که هزینۀ سازگار شدن همۀ آسیب پذیرترین کشورها با تغییرات اقلیمی به صورت سالیانه تا ۲۰۵۰، بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار آمریکا میباشد.
“ورن ایونس”، مدیر محیط زیست بانک جهانی:
واقعیت این است که تغییرات اقلیمی مسئلۀ رشد و توسعه است. معمولاً فقیرترین فقیران نسبت به اثرات تغییرات اقلیمی از همه آسیب پذیرتر اند، چه بالا آمدن آب دریاها باشد، چه خشکسالی، چه سیل. به علاوه به خاطر فقر زدگی شان، مقاومت شان از همه کمتر است.
مطالعۀ جدید بانک جهانی توسط مدیر دپارتمان زیست محیطی، “ورن ایونس” عرضه شد که تشرح کرد که رشد اقتصادی، مقرون به صرفه ترین روش سازگاری یافتن با تغییرات اقلیمی است. به ویژه ایجاد کشاورزی پایدار هم سازگار شدن و هم کاهش تغییرات اقلیمی را کارآمد می سازد.
این نکته مورد تایید مطالعه ای در هلند در ۲۰۰۹ نیز قرار گرفت که دریافت، روی آوردن جهان به رژیم وگان ارگانیک تا سال ۲۰۵۰، % ۸۰ از هزینه های دولتهای جهان را در جهت کاهش اثرات اقلیمی می کاهد یعنی صرفه جویی ای بالغ بر ۳۲ تریلیون تا ۲۰۵۰.
“ورن ایونس”، مدیر محیط زیست بانک جهانی: کشاورزی یکی از فرصتها برای کاهش آلایندگی های گازهای گلخانه ای است. میزان هنگفتی از کربن در خاکها و علفها و مانند آن انبار شده. هم اکنون تامین مالی کشورهای در حال توسعه جهت کاهش آلاینده هایشان بخشی از صورت مسئله نیست بلکه فرصت بسیار عظیمی برای تغییر روشهای کشاورزی پیش آورده، تا کربن حفظ شود.
یک روش ساده عبارت است از کشاورزی بدون شخم که طی آن خاک را کمتر در معرض هوا، جو قرار می دهیم. ترکیب ارگانیک بهتری را حفظ می کنیم و گیاهان رشد و نمو بهتری بر روی خاک خواهند داشت که بارها و بارها ثابت شده سیستم بسیار موثری برای تولید است. سیستمهای دیگر مستلزم تغییر روش مدیریت آب است و در برخی موارد مسئلۀ تغییر محصولات مطرح است.
کشاورزی ارگانیک، خاک سطحی را حفظ می کند و منابع آب را تمیز نگه می دارد و اگر بطور جهانی استفاده شود، این پتانسیل را خواهد داشت که هر سال حدود % ۴۰ از همه آلاینده های دی اکسیدکربن موجود را جذب و ذخیره نماید.
جنبه های دیگری از کشاورزی ارگانیک وگان که سودمند هستند از جمله چیزهایی مانند چرخش محصول، خاک برگ دادن و کودهای طبیعی است. روشهای دیگری مانند پوششش دهی، حتی یک روش جدید بنام کشاورزی ارگانیک بدون شخم زدن، کمک به حفظ رطوبت خاک می کند و بطور قابل توجهی فرسایش خاک را کاهش می دهد.
بنابراین، بطور کلی، کشاورزی ارگانیک وگان فلسفه زندگی هماهنگ با طبیعت و حافظت از سیاره و همه موجودات را دنبال می کند. شما را بسیار تشویق می کنیم تا روشهای کشاورزی ارگانیک وگان را دنبال کنید و برای ادامه بقای خودمان باید این کار را انجام بدهیم. رژیم ارگانیک وگان راه حل واقعی است و اساس تغییری است که برای نجات سیاره مان ضروری است.
http://uk.reuters.com/article/idUKTRE67B3XT20100812