“گزارش سیارۀ زنده سال ۲۰۱۰” توسط صندوق جهانی حیات وحش که استفاده جهانی از منابع طبیعی را محاسبه می کند، پیدا کرده است که منابع طبیعی مصرفی در حال حاضر ۱٫۵ برابر ظرفیتی است که زمین می تواند تامین کند.
با محاسبۀ کربن، آب و دیگر منابع هر کشور و سپس تخمین مقادیر مورد استفادۀ یک فرد عادی، “دبلیو دبلیو اف” دریافت که برخی از کشورها دارای چنان رد پای کربنی اکولوژیکی سنگینی هستند که اگر همه ساکنین زمین به همان شیوه زندگی می کردند منابع شش سیاره به مصرف می رسید.
چنین میزان مصرف مفرطی، فشار عظیمی بر زیستگاههای طبیعی و حیات وحش متکی به آنها وارد می کند که از سال ۱۹۷۰ در کاهش ۳۰ درصدی تنوع زیستی در سراسر جهان و همچنین ضایعه ی تخریب % ۶۰ از نواحی استوایی نمایان شده.
این گزارش با محاسبۀ آنچه که به عنوان “رد پای اکولوژیکی” موسوم است، فعالیتهای انسانی را که از خاک و محیطهای آبی استفاده می کنند مشخص کرد و دریافته که دامپروری و از جمله تولید محصولات برای خوراک دام و نیز صید ماهی، به آسیب هنگفت زیست محیطی می انجامد. از اینرو رئیس اجرایی “دبلیو دبلیو اف” انگلستان، “دیوید نوسبام” به عنوان راهی منطقی برای حفاظت از منابع و همچنین تنوع زیستی، مصرانه خواستار کاهش مصرف گوشت در رژیم است.
بیشترین استفادۀ بشر از زمین بخاطر پرورش دام میباشد و همچنین عامل اصلی در تخریب جنگلهای بارانی میباشد. صنعت دامپروری باعث فرسایش قسمت زیادی از خاک می شود و محرك اصلی كویر زایی، از بین رفتن گونه ها و هدر رفتن آب و آلودگی آب میشود – در حالیكه به خاطر گرمایش زمین هر روز آب كمیاب تر می شود. علاوه بر این، بخش دامپروری، سوخت فسیلی و منابع غذایی ما را از مصرف میکند.
بطور خلاصه، برای تولید یک تكه گوشت گاو در مقایسه با همان مقدار ماده غذایی کاملا گیاهی یا حتی مقدار بیشتر، ۱۲ برابر غلات بیشتر، حداقل ۱۰ برابر آب بیشتر، و ۸ برابر انرژی سوخت فسیلی بیشتر را به هدر می دهیم.
یک پژوهش مهم پیش بینی می كند كه به خاطر ماهیگیری بی رویه و صیدهای جانبی، %۹۰ آبزیان تا سال ۲۰۵۰ از بین خواهند رفت.
علاوه بر این، وقتی به این مسئله فكر كنیم كه میلیاردها حیوان به خاطر به اصطلاح غذا هر سال كشته می شوند، این می تواند یك مورد هشدار دهنده باشد. ۵۵ میلیارد دام، آن هم بدون حساب کردن ماهی ها و گونه های دیگر! یعنی ۸ برابر تعداد مردم روی زمین، موجودات بی گناه سالانه كشته می شوند.
امیدواریم رهبران جهان اقدامات سریعی برای ممنوع كردن تولید گوشت زیان آور به عمل آورند و در عوض، از یارانه ها برای كشاورزی ارگانیک گیاهی استفاده كنند كه به جذب آلاینده ها هم كمک میكند.
http://www.prweb.com/releases/World_Wildlife_Fund/2010_Living_Planet_Report/prweb4645084.htm
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/8061676/Tropical-species-decline-by-60-per-cent.html